Dollár
396,24 Ft
Euró
418,04 Ft
Font
484,76 Ft
Bitcoin
16,959 $

Orbán Viktor válaszolt: ennyi rezsit fizet havonta 

Fotó: Orbán Viktor miniszterelnök azonnali kérdésre válaszol az Országgyûlés plenáris ülésén 2022. november 2-án. Mellette Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes. MTI/Balogh Zoltán
Belföld
not image

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

A Momentum nagyon kíváncsi volt arra, hogy a miniszterelnök, akinek két háza is van, mennyit fizet havonta rezsire. 

Bedő Dávid, a Momentum képviselője még november elején használta ki az alkalmat az Országgyűlésben, amikor Orbán Viktor is jelen volt, hogy megkérdezze a miniszterelnököt, hogy mennyit fizet a rezsiért. 

Bedő arra is kiváncsi volt, hogy ebben az évben ez mennyi, és mennyi volt egy évvel korábban. 

„A feleségem írásban fog válaszolni önnek” – válaszolta akkor Orbán Viktor.

A válasz megérkezett, de Bedő nem elégedett

Bedő Dávid most a közösségi oldalán közölte, hogy megérkezett a válasz: „Orbán Viktor 300 ezernél is többet fizet havonta rezsiért”. 

„Tisztelt Képviselő Úr! Itt küldöm. A budapesti házunk rezsije 2021 novemberében 55.190, 2022 novemberében 178.598 forint, a felcsúti házam rezsije pedig 2021 novemberében 47.756 forint, 2022 novemberében 121.973 forint volt” – idézi a Mandiner Orbán Viktor válaszát. 

Bedő persze kommentálta is a történteket, és úgy tűnik, nem igazán elégedett meg azzal, hogy Orbán Viktor válaszolt a kérdésére: 

„Orbán Viktor olyan sok rezsit fizet egy hónapban, hogy három hétbe telt neki összeszámolnia és válaszolnia. Felháborító, hogy a miniszterelnök, aki hazug módon sokszor bújik a nép egyszerű gyermeke bőrébe, többet fizet egy hónapban a rezsiért, mint amennyi egy kezdő pedagógus bére ma Magyarországon” – írta. 

„A szomorú igazság ma az, hogy ő megengedheti magának, hogy így éljen az emberek pénzéből, magyarok millióinak viszont nélkülözniük kell és a kormány minimális segítséget nyújt számukra. Ráadásul ebbe még nincs is benne a hatvanpusztai luxusbirtokának a rezsiköltsége, erre valamiért elfelejtett válaszolni a kormányfő” – tette hozzá.