Dollár
429,28 Ft
Euró
425,17 Ft
Font
486,38 Ft
Bitcoin
20,069 $

Orbán Viktor is reagált a volt japán miniszterelnök kegyetlen halálára

Fotó: A Jomiuri Simbun japán napilap Abe Sindzó korábbi miniszterelnökről szóló különkiadását osztogatják Tokióban, miután merényletet követtek el a volt kormányfő ellen egy választási kampányeseményen a közép-japáni Narában 2022. július 8-án. Abe a lövéstől eszméletét vesztette, az elkövetőt elfogták. MTI/EPA/Majama Kimimasza
not image

Takács Petra

2022. július 8. - 13:54

A magyar miniszterelnök is osztozik a gyászban, korábban személyesen is találkoztak, de ezt már soha nem tehetik meg újra.

Korábban több alkalommal is beszámoltunk az Abe Sinzó ellen elkövetett merényletről, melynek híre az egész világot bejárta. Kiderült ugyanis, hogy Abe Sinzót lövések érték a pénteki kampánybeszédjének ideje alatt a nyílt utcán.

Soron kívül Lukasenka iskolásokat mozgósítana az alma és a burgonya betakarítására 

A merénylő nem akart elmenekülni, nem végzett magával, megadta magát. Még csak a helyszínt sem próbálta meg elhagyni, hamar a földre teperték, miközben a volt japán elnök magatehetetlenül feküdt a földön.

Japánban nagyon ritkák a fegyverrel elkövetett erőszakos bűncselekmények, és ami pénteken történt, az nemcsak megbocsáthatatlan, hanem egyúttal példa nélküli. Noha az orvosok mindent megtettek, amit csak tudtak, végül Abe Sinzó szervezete feladta a harcot.

Sokan fejezték ki gyászukat Japán egyik legnagyobb tiszteletben tartott politikusának halála kapcsán. Orbán Viktor miniszterelnök is így tett, kiemelvén, hogy Magyarországon egy fontos barátot veszített el.

„Magyarország egy fontos barátját veszítette el. Isten nyugosztalja Abe Sinzó miniszterelnök urat!” – írta a posztjában Orbán.

Fotó: Facebook/Orbán Viktor

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.