Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,44 Ft
Euró
383,50 Ft
Font
450,24 Ft
Bitcoin
68,968 $

Donáth Anna a Magyar Péter-jelenségről: új lendületet hozott a politikába

Meglátása szerint a Momentum szavazóinak vannak aggályai Magyar Péter kapcsán.

...svg content...Fotó: MTI/Purger Tamás
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Donáth Anna az Indexnek adott interjújában beszélt a közelgő választásokról, valamint a Magyar Péter-jelenségről. Arról kérdezték Donáthot, hogy mit gondol arról, hogy az összes közvélemény-kutató intézet azt állapította meg, hogy a Magyar Péter-jelenség negatívan érinti a Momentumot.

Donáth erre úgy felelt, Magyar Péter minden párttól látványosan visz szavazókat, mivel egy új lendületet hozott a politikába, sokak számára egy új reménysugár. Megjegyezte, teljesen normális, hogy mindenki kíváncsi, és várja, mi fog még történni, ugyanakkor megjegyezte, szerinte a momentumos szavazóknak vannak aggályai Magyar Péter kapcsán. Soron kívül Magyar Péter ott lesz a köztévé vitáján

Azt nem tudja megmondani, hogy hány szavazót vihet el a Momentumtól Magyar Péter június 9-én. Azt azonban elismerte, „Magyar Péter érdeme, hogy megmozdult valami az ellenzéki térfélen, és az emberek kezdenek kijönni az apátiából”, hangsúlyozva, „van egy új lendület, és ez az ő érdeme”.

Donáth meglátása szerint ugyanakkor „nem szabad elfelejtenünk, hogy az első szikrákat a Momentum jelentette, az első repedések a mi munkánk nyomán keletkeztek”. Kiemelte a párt elmúlt 5 évben végzett munkáját az Európai Parlamentben, hangsúlyozva, hogy megalkották a jogállamisági mechanizmust, „és ezzel nehéz helyzetbe hoztuk az Orbán-rendszert”.

Megjegyezte, a kegyelmi botránynál is ők „indították el a lavinát”, a Magyar Péter-jelenség kapcsán pedig azt gondolja a Momentum, hogy várni kell, hogy kiderüljön, hova fut ki az, amit elindított. Donáth hozzáfűzte, nagyon reméli, hogy „ez lesz végre az a tűz, ami az embereket fellelkesíti, és tényleg rendszerváltás lesz a vége”.