Lezuhant egy helikopter Olaszországban, heten vesztették életüket

Fotó: EPA/Elisabetta Barracchi
not image

Nagy Noel

2022. június 11. - 19:59

Két nappal azt követően, hogy lezuhant egy helikopter Olaszország északi részén, megérkeztek a tragikus hírek.

A helyi katasztrófavédők ugyanis arról számoltak be, hogy hét ember vesztette életét a helikoptertragédia következtében – írja a CNN. Először csak öt személy holttestét találták meg, azonban további kettő személyé is meglett.

„A helikopternek június 9-én, csütörtökön veszett nyoma, miután hét személlyel a fedélzeten felszállt a Luccai Reptérről. A helikoptert teljesen elpusztulva találtuk meg a mai nap folyamán, a Cusna-hegyen”

A Cusna-hegy egészen pontosan az Appenninekhez tartozó hegy,, amely néhány kilométerre Toszkánától, az észak-olasz Emillia-Romagna tartományban található. Helyi idő szerint délután 3-kor számoltak be arról a katasztrófavédők, hogy nem találtak túlélőket.

A CNN olasz forrásai úgy tudják, hogy a halálos áldozatok között a pilóta és hat utas volt, akik egy üzleti úton vettek részt Olaszországban. Származásukat tekintve négy török és két libanoni állampolgár van az elhunytak között, míg a pilóta Veneto tartományból érkezett.

Az olasz katasztrófavédelem vizsgálatot indított az esettel összefüggésben, hogy pontosan mi vezethetett a tragédiához. A balesetet helyszínén már csak a kiégett helikopter roncsát és a holttesteket találták meg, így túl sok információ nem áll rendelkezésükre.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja