Dollár
391,89 Ft
Euró
412,34 Ft
Font
478,09 Ft
Bitcoin
16,850 $

Továbbra is alacsonyak az ápolóbérek, ám októberben végre dönthetnek az emelésről

Twenty20
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

A Független Egészségügyi Szakszervezet a héten egyeztetett Takács Péter egészségügyért felelős államtitkárral az ápolóbérek emeléséről.

A Független Egészségügyi Szakszervezet szerint néhány héten belül, október közepén kerülhet a kormány elé az a javaslat, melyben az egészségügyi fejlesztések, és egyben a szakdolgozói bérek emelése is szerepel.

Soron kívül Csak találgatás: nincs még megegyezés a Liu-fivérek távozásáról

Az egészségüggyel felelős államtitkárral történő egyeztetés azért is volt fontos a FESZ szerint, mert ezzel elősegíthetik a mielőbbi, kedvező döntést a bérek arányairól, illetve azon szakterületekről is szó esett, melyek kiemelt bérezésre szorulnak.

Ezek közé tartozik többek között az intenzív terápia, a traumatológia, vagy éppen a pszichiátria is, továbbá azon osztályok is, ahol a dolgozók extrém terhelés mellett látják el munkájukat – számolt be róla a napi.hu.

Takács Péter egyetértett abban, hogy a szakdolgozók és az orvosok közötti bérfeszültség csökkentése elkerülhetetlen. Amennyiben a kormány elfogadja a javaslatokat, úgy a FESZ-szel közösen a részletszabályok meghatározása erre is kiterjedhet.

A szakszervezet szerint Takács elkötelezett a változások mellett, a javaslatok pedig olyan pontokat is tartalmaznak, mint a pótlékok emelése, vagy éppen a szakképzés megreformálása. Abban is egyetértettek, hogy aki nyugdíj mellett dolgozik, az minden olyan juttatást megkapjon, mintha nem dolgozna – így a nyugdíjprémiumot is.