Dollár
395,74 Ft
Euró
416,96 Ft
Font
483,85 Ft
Bitcoin
16,888 $

Nyílt antiszemitizmussal kampányol évek óta az USA egy diplomatája

TÉMÁK:
#18 #USA
Külföld
not image

Kornis Vivien

Szerkesztő
TÉMÁK

Az Egyesült Államok Külügyminisztériumának egy tisztviselője évek óta nyilvánosan keresztény nemzetállamok megalapítását sürgeti, és arra figyelmeztet, hogy a zsidók és a Black Lives Matter, illetve más társadalmi egyenlőségért küzdő mozgalmak a fehér ember pusztítására törekszenek.

Fritz Berggren, az Amerikai Egyesült Államok Külügyminisztériumának közepes rangú tisztviselője hosszú évek óta blogol nyíltan, saját nevét és képét felvállalva különböző, igen megosztó témákról, írja a Politico.

Soron kívül Követelésekkel teli listát kapott Budapest a taxisoktól és a közművek dolgozóitól

Jézus Krisztus eljött, hogy megmentse az egész világot a zsidóktól – az eredeti antikrisztus vallástól

– írja október 4-i bejegyzésében, “A zsidók nem Isten választott népe. A zsidó-kereszténység az Antikrisztus.” című, 5300 szavas művében, melyet “Fritz Berggen, PhD” néven szignózott.

Berggen weboldala, a Bloodandfaith.com archívuma szerint legalább 2017. szeptembere óta létezik a blog, melyen egyébként egy kiáltványnak tűnő bejegyzést is posztolt a külügyi tisztviselő. 

A Baloldal célja, hogy elpusztítsa a vért és hitet, hogy ezzel Marxista vallás mindenki mást rabszolgaságba taszítson. Az európaiaknak muszáj visszanyerniük a vérüket és hitüket, éppen úgy, ahogyan a feketék is büszkék és ahogyan a latin-amerikaiak nagyon erős vérindentitásukkal megszervezik magukat

– írja a férfi.

A Capitolium január 6-i megszállása után két nappal Berggen arról posztolt, hogy a részvételi demokrácia illúziója megrepedt, és az Egyesült Államok lakossága teokrata rendszerben/szektában él, de nála a megoldás kulcsa, hiszen ő keresztény szabadságot, keresztény nemzetállamot kínál a szörnyű elnyomásban élő amerikai fehéreknek.

Az Egyesült Államok jelenlegi elnöke, a nemrég beiktatott Joe Biden a diverzitást a kormányzása elsődleges céljává tette, és élesen kritizál mindent, ami a fehér felsőbbrendűséget és az antiszemitizmust támogatja. Nemrég írtunk a Pentagon jelentéséről, mely az USA haderejébe beszivárgott neonácik felismerésének fontosságáról szól, és ezzel beindult az Amerikai Védelmi Minisztérium kampánya, mely gyökerestül pusztítaná el a fehér felsőbbrendűséget hirdetők jelenlétét a katonaságon belül. 

Berggen jelenleg az Egyesült Államok Külügyminisztériumának egy olyan egységének a tagja, mely afgánok különleges bevándorló vízumainak elbírálásával foglalkozik, korábban pedig az USA bahreini nagykövetségének pénzügyi vezetője volt. A Külügyminisztérium szóvivője Berggennel kapcsolatban elmondta, hogy nem kívánják kommentálni az ügyet, de a férfi személyes nézőpontja nem képviselik a minisztériumét. 

A Külügyminisztériumnak viszonylag korlátozott lehetőségei vannak arra, hogy Berggen online jelenlétével kapcsolatban eljárjanak. A kormány diplomatáinak és külügyi képviselőinek szolgálatban tanúsított és szolgálaton kívüli viselkedésének vannak bizonyos szabályai, melyek megsértése szankciókkal járhat, ám jogi értelemben elképzelhető, hogy a férfi morálisan kétségbevonható antiszemita, rasszista, nőellenes, anti-lmgbtq+, anti-minden kampánya a garantált vallásszabadság intézményének részént értelmezhető.

“A Diverzitás Démon-Istene” című posztjában Berggen a “Fehér kultúra” nem-fehér, nem keresztény, nem-hetero, nem-jobboldali eredetű elpusztításáról beszél és arra sürgeti a “Fehér embereket”, hogy kezdjenek el ellenállni. Berggen víziója a keresztény nemzetállamok megalapításában teljesedik ki, mely az európai és keresztény eredetű emberiség fennmaradásának egyetlen eszköze lehet (szerinte). 

Fritz Berggenről egyébként létezik olyan felvétel is az interneten, amely kevésbé ellentmondásos és megkérdőjelezhető, ebben a videóban a Védelmi Minisztérium népszerű Mikulás-kampányának keretében kíván boldog karácsonyt.