Clouds
21 Budapest
Dollár
359,70 Ft
Euró
388,26 Ft
Font
433,54 Ft
Bitcoin
23,487 $

Így néznek ki az áradás sújtotta német területek a magasból

Fotó: Altenahr, 2021. július 19. Romba dõlt ház a németországi Altenahrban 2021. július 19-én. Rajna-Vidék-Pfalz tartományban több ember halálát okozta és számos házat romba döntött az árvíz. MTI/EPA/Friedemann Vogel
Külföld
not image

Kornis Vivien

Szerkesztő

A légifelvételeken a katasztrofikus méretű villámáradások által elpusztított területek láthatók, melyek túlnyomórészt még mindig víz alatt vannak .

Meghökkentő légifelvételeket közölt a Welt az áradás sújtotta németországi településekről. A Die Welt német műsorszolgáltató stábja helikopterrel indult útnak, hogy a magasból mutathassák be a teljes falvakat elpusztító, házakat leromboló, autók elsodró erejű természeti katasztrófát – írja a Hirado.hu.

Soron kívül Gyermekekre vadászó férfiak tartják rettegésben a szülőket az Egyesült Királyságban

Mi is beszámoltunk róla korábban, hogy Nyugat-Európát, vagyis Németországot, Belgiumot, Hollandiát és Svájcot heves esőzések, és a szélsőséges időjárás nyomán kialakult villámáradások sújtják. Az árvizek és az áradás azóta Ausztriát is elérték, ám a legnagyobb pusztítás mégis Németországban és Belgiumban következett be. 

Több ezer ember kényszerült arra, hogy elhagyja otthonát, a mentőcsapatok pedig kétségbeesetten próbálják kimenekíteni az elöntött épületekben rekedt lakókat. Németországban eddig 165 halálos áldozatot erősítettek meg a hatóságok, ám attól tartanak, hogy ez a szám tovább nő. 

És bár a pusztító erejű áradásokra figyelmeztette a lakosságot mind a német katasztrófavédelem, mind a vízjelző szolgálat, felmerült a kérdés, hogy megfelelően működött-e a rendszer. Rajna-Vidék-Pfalz tartomány tisztviselői – mely a legsúlyosabb veszteségeket szenvedte – , úgy vélik, hogy a térség jól felkészült az árvízre.