Nem szeretnének több szurkolót a stadionokba a német drukkerek

Fotó: Unsplash/Jin Cheng

Bense Róbert

2022. január 27. - 22:45

A legutóbbi felmérés szerint megfelelőnek találják a mostani szabályozásokat.

A kormány és a szövetségi tartományok hétfőn jelezték, hogy nem változtatnak a jelenleg is hatályban lévő korlátozásokon, melyeket eredetileg február elejéig hagytak volna érvényben, ám a koronavírus erőteljes terjedése miatt végül nem oldják fel azokat.

A döntést a szurkolók is támogatják, a kérdéssel kapcsolatban pedig felmérést is készítettek, melynek alapján a drukkerek 57%-a megfelelőnek gondolja a jelenlegi szabályozást, és mindössze 29%-uk engedne be több embert a német stadionokba.

Hiába azonban a közvélemény támogatása, a Bundesliga csapatai közül több is jelezte, hogy nem ért egyet a döntéssel, már csak azért sem, mert a kulturális eseményeken jóval enyhébb korlátozások érvényesek, még azokon is, melyeket beltérben tartanak meg.

Hans-Joachim Watzke, a Dortmund ügyvezetője felvetette továbbá, hogy jogi útra terelnék az ügyet, hiszen a csapatok óriási bevételektől esnek el a szabályozások miatt – írta meg az Origo

A korlátozások egyébként még tartományonként is eltérőek lehetnek, a Bayern Münchennek például csupán annyit sikerült elérnie, hogy a december óta tartó zártkapus mérkőzések helyett legalább tízezer szurkolót beengedhessenek az Allianz Arénába.