Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,597 $

Müller Cecília egy fontos figyelmeztetést adott ki a csalók miatt

Fotó: Veszprém, 2021. március 23. Egy idős nő karját fertőtlenítik, mielőtt megkapja az orosz Szputnyik V koronavírus elleni vakcina első adagját a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházban 2021. március 23-án. MTI/Vasvári Tamás
Belföld
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Több csaló is megpróbálja kihasználni az emberek hiszékenységét és félelmét a harmadik hullám ideje alatt, róluk is mondott pár szót az országos tisztifőorvos.

A koronavírus ideje alatt egyre több csalásról, megtévesztésről hallani, így olyan esetek is előfordulhatnak, amikor csalók kopogtatnak, és az oltással házalnak. Rendszerint idős embereket próbálhatnak megtéveszteni.

Soron kívül Megszöktek a börtönből, majd elmentek palacsintázni: a vendégek buktatták le őket

Adódik a kérdés, hogy előfordulhat olyan eset, miszerint valakit valóban az otthonában keresnek fel a regisztráció miatt, mindenféle előzetes jelzés nélkül. A legtöbb ilyen esetben azonban sokan csalásra gyanakszanak.

Müller Cecília szerint nagyon jogos és szükségszerű a gyanakvás. „Sok mindenről hallunk, és nem mindig jóindulatúak az emberek, úgyhogy jelen pillanatban az oltópontokon zajlika védőoltások beadása.”

„Ez egyelőre most a kórházi oltópontokat jelenti, illetve a háziorvosi rendelőket. Természetesen azok részére, akik nehezen mozognak, a háziorvos kivisz a lakására a védőoltást, és ott oltja be a betegét, illetve a praxisába tartozó személyt.”

Müller Cecília válasza arra kérdésre, mikor futhat be az első szállítmány az egyadagos vakcinából

„Ezért legfeljebb a háziorvos kopogtathat be önökhöz, de úgy gondolom, arról is előzetesen természetesen értesülnek, hiszen telefonon fel fogja venni önökkel a kapcsolatot, úgyhogy más oltószemély, oltócsoport nem járja a területet. Kérem, őket ne engedjék be.”