Clouds
21 Budapest
Dollár
357,64 Ft
Euró
384,77 Ft
Font
437,29 Ft
Bitcoin
27,915 $

Müller Cecília válasza arra kérdésre, mikor futhat be az első szállítmány az egyadagos vakcinából

Fotó: Szolnok, 2021. március 24. Oltáshoz előkészített kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcina fecskendőkben Szénási Szilvia háziorvos szolnoki rendelőjében 2021. március 24-én. MTI/Mészáros János
Belföld
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Az országos tisztifőorvost arról is megkérdezték szerda délben, hogy mikor futhat be az első Janssen-szállítmány Magyarországra, miután az oltóanyaga megkapta az európai jóváhagyást.

Az operatív törzs több fontos információt is közölt a szerdai sajtótájékoztatóján. Müller bejelentette, hogy megkezdik a hatodik kör oltását Magyarországon, illetve kiderült az is, hogy egyelőre nem tudni, mikor érkeznek meg az országba a nemrég jóváhagyott indiai és szintén új kínai oltóanyagok.

Soron kívül Saját otthonukban fojtottak meg egy anyát és két kisfiát

A sajtótájékoztató ideje alatt a Janssen oltóanyaga szintén szóba került, aminek különlegessége, hogy egy adagból áll, tehát a védettség kialakulásához egy oltásra van szükség. Korábban azt mondták, hogy április második fele előtt nem számítanak szállítmányra ebből a vakcinából.

Az országos tisztifőorvos ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, április második felében számítanak arra, hogy talán már konkrétan meg tud érkezni ez a vakcina Magyarországra. „Azt természetesen nem tudom megmondani, hogy mennyi adagot fogunk kapni.”

„Mint az önök előtt is ismert, a vakcinának a lekötése megtörtént, de az aktuális szállítmányról szinte néhány nappal a szállítást megelőzően kapunk csak információt.” – fejezte be válaszát Müller Cecília a sajtótájékoztatóján.