Nem tudni, hogy mikor érkeznek Magyarországra az új kínai és indiai vakcinák, tárgyalnak róluk

Fotó: Székesfehérvár, 2021. március 24. Egy idős nő megkapja a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyagának második adagját a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház székesfehérvári oltópontján 2021. március 24-én. MTI/Vasvári Tamás
Belföld
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Az országos tisztifőorvos egyelőre nem tudja, hogy ez a két új vakcina mikor válhat elérhetővé Magyarországon, jelenleg is zajlanak a tárgyalások a felek között.

Mint ismeretes, nemrég két újabb vakcina kapott jóváhagyást Magyarországon, amikkel később oltani tudják az embereket. Egyelőre azonban nem esett szó arról, hogy pontosan mikor és milyen mennyiségben futhatnak be ezek az első szállítmányok.

Soron kívül Lezuhant egy repülőgép Szenicénél, ketten életüket vesztették

Müller Cecília szerda délelőtt válaszolt arra a kérdésre, hogy mit lehet tudni az új kínai és indiai oltóanyagról, amiket nemrég hagyta jóvá a magyar hatóság. „Mennyi idő múlva kerülhet sor az alkalmazásukra?” – hangzott el a kérdés egy része.

„A tárgyalások még zajlanak. Lehetővé tette az OGYÉI, hogy Magyarországra ezeket az oltóanyagokat behozzuk, de természetesen nem tudjuk még megmondani, hogy mikor fogjuk ezeket ténylegesen megkapni, megvásárolni és majd felhasználni.” – mondta az országos tisztifőorvos.

Müller Cecília bejelentette, egy újabb csoportot vettek fel az oltások közé: BKK, MÁV, MVM, GYSEV

Müller kiemelte, ennek az oltóanyagnak is ugyanúgy annak az úton kell végighaladnia, mint minden más vakcinának, ami beérkezik az országba. „A lényeg az, hogy minél több oltóanyag legyen az országban, és sokkal gyorsabban tudjuk végrehajtani az oltási tervünket.”