Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
43,960 $

Müller Cecília bejelentette, két új koronavírus elleni oltóanyagot engedélyeztek Magyarországon

Az országos tisztifőorvos erősítette meg a hétfői sajtótájékoztatóján, hogy további két koronavírus elleni vakcinát is engedélyezett az OGYÉI.

Fotó: Nyíregyháza, 2021. március 16. A kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcinái Gulyás Gábor nyíregyházi háziorvosi rendelőjében 2021. március 16-án. MTI/Balázs Attila
Belföld

Hujber Dávid

Szerkesztő

Magyarországon jelenleg összesen öt különböző oltóanyaggal oltanak, melyek között szerepel az az AstraZeneca is, mely egy amerikai tanulmány szerint közel 80%-os hatékonysággal bír a koronavírussal szemben.

Jó hír, hogy további két koronavírus elleni vakcinát engedélyezett az OGYÉI, amik a Covishield és CanSino. A két új oltás vészhelyzeti engedélyt kapott, ami után még inkább felgyorsulhatnak az oltások. Soron kívül Vasárnaptól mindkét irányban megáll a Szabadkikötőnél a csepeli HÉV

A Covashield egy Indiában gyártott Oxford–AstraZeneca-oltóanyag, míg a CanSino a kínai CanSino Biologics céghez köthető. Ez azt is jelenti, hogy már egy második kínai oltás is engedélyt kapott Magyarországon.

Szlávik János rossz hírekkel szolgált: „Rendkívül súlyos a helyzet

Egyelőre nem tudni, hogy ezek a vakcinák mikor és milyen mennyiségben érkeznek az országba.

A CATL legújabb fejlesztése új szintre emelheti az elektromosautó-ipart

A Debrecenben gyárat építő kínai vállalat olyan platform kifejlesztését jelentette be, amely több szempontból is hasznára válhat az elektromos autózásnak.