Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,41 Ft
Euró
394,09 Ft
Font
460,21 Ft
Bitcoin
62,175 $

Szlávik János rossz hírekkel szolgált: „Rendkívül súlyos a helyzet

Szlávik János infektológus a TV2 vendége volt hétfő reggel, és nem sok jó hírrel szolgált, kihangsúlyozva, hogy a helyzet még mindig súlyos.

Fotó: Budapest, 2021. március 21. Beoltanak egy férfit a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinájával a fővárosi Honvédkórházban 2021. március 21-én. MTI/Balogh Zoltán
Belföld

Hujber Dávid

Szerkesztő

Sőt, ahogyan Szlávik fogalmazott, rendkívül súlyos a helyzet, amit a hétfői adatok is megerősítettek, hiszen közel 190-en hunytak el, és rengetegen vannak kórházban, valamint lélegeztetőgépen, harcolván az életükért.

Ez most egy olyan helyzet, amire még nem volt példa az első két hullám idején, független attól, hogy már több mint 1,5 millió embert beoltottak. Ez a szám még mindig kevés a nagy változásokhoz, ahhoz, hogy a vakcinák éreztessék az igazi hatásukat. Soron kívül Eltiltást kapott a Ferencváros edzője, Sztankovics

„Továbbra is súlyosnak látom a helyzetet, ilyen mértékű növekedést még egyetlen egy hullámban sem észleltünk, és nem tudom, hol a vége, nagyon nehéz jósolni ezekkel a számokkal, de a helyzet rendkívül súlyos.” – mondta a Mokka című reggeli műsorban.

Szlávik hangsúlyozta, nagyon sokan kerülnek kórházba, nagyon sokan vannak kórházban, nagyon sok a súlyos beteg és azok, akik lélegeztetőgépre vannak kötve. „Egyelőre nem látjuk ennek a folyamatnak a végét, de szeretnénk már túl lenni rajta.”

Noha az elmúlt időszakban a mutánsok miatt sokkal több fiatalabb került kórházba, Szlávik szerint még mindig többségében az idősek vannak a legnagyobb veszélyben. „Közülük nyilván sokkal többen halnak meg, mint a 30-as, 40-es éveiben járó tüdőgyulladásos emberek.”

Rusvai sokatmondó kijelentést tett a terhes kismamák oltása kapcsán

A szakember úgy érzi, reális lehet az, hogy napi szinten többen hunynak el a vírus miatt, mint 200-250 ember. Egyelőre nem tudni, mikor érik el a csúcsot a harmadik hullámmal, lehetséges, hogy a napokban, de az is lehet, hogy csak egy hét múlva.