Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,91 Ft
Euró
393,05 Ft
Font
457,08 Ft
Bitcoin
66,595 $

Az USA szerint nem voltak benne az ukránok a moszkvai terrortámadásban

Ha mégis kiderülne ennek az ellenkezője, azzal könnyen lehet, hogy Ukrajna mindenfajta támogatás nélkül maradna a harcmezőn Oroszországgal szemben.

Fotó: EPA/IGOR KOVALENKO
Külföld

Kiss László

Szerkesztő

Óráról órára nő az áldozatok száma Moszkvában a pénteki terrortámadás miatt, amit Vlagyimir Putyin orosz elnök nem fog büntetlenül hagyni. A terrortámadást végrehajtó négy terrorista sem számíthat kegyelemre, még a halálbüntetés sem kizárt az esetükben, mert rengeteg ártatlan ember halálát okozták.

Súlyosbító körülmény, hogy gyerekekre is lőttek, miközben az egyik terrorista elárulta, mennyi pénzt kínáltak nekik a gyilkosságokért. Az oroszok úgy tudják, Ukrajnába akartak menni a terroristák, ahol már várhatták őket. Ennek kapcsán mondták azt Oroszország részéről, ha kiderül az ukránok érintettsége, annak súlyos ára lesz. Soron kívül Jelentős bővítés előtt állhat a Samsung gödi akkumulátorgyára

Az Iszlám Állam már magára vállalta a terrortámadást, míg az orosz kormány vár a bejelentéssel, mindenképpen meg akar bizonyosodni az ukrán vonalról. Ukrajna viszont azt álltja, maguk az oroszok állnak a moszkvai merénylet mögött, hogy azt ürügyként használják fel ellenük, így eszkalációhoz vezethet a háborújuk.

Az USA hamar kommentálta az eseményeket, és a Fehér Ház közlése szerint már a hónap elején figyelmeztették Moszkvát, támadás lehet készülőben ellenük. Arra is felhívták a figyelmüket, hogy egy koncert helyszínén is történhet ilyen támadás, ami végül pár nappal később bekövetkezett. Ukrajna mindent tagad, továbbra is azt mondják, hogy a legkisebb közük sincs a pénteki támadáshoz.

A Sky News azt írja, az USA egyik tisztviselője szerint nincs okuk kétségbe vonni, hogy az Iszlám Állam hajtotta végre a támadást, akik ezt bizonyítékokkal próbálják alátámasztani. A tisztviselő az NBC News kérdésére felelt úgy, hogy semmi jele nincs az ukránok részvételének, és hozzátette, az Iszlám Államnak régóta bizonyított története van Oroszországgal és a szomszédos országokkal, akik ellen már nem egyszer indítottak támadást. Az USA Oroszországban lévő állampolgárai közül egy sem vesztette életét a pénteki terrortámadásban.

Így nullázta le az Arsenal a Chelsea-t a londoni derbin (videó)

A vártnál is simábban hozta az Arsenal a Chelsea elleni londoni derbin, szinte momentuma nem volt a vendégeknek.

Kikapott a Juventus a Lazio-tól, mégis ott vannak a döntőben (videó)

Meglehetősen izgalmasan alakult a Lazio-Juventus mérkőzése a Coppa Italia visszavágóján, ami a Juventus vereségével ért véget, mégis ott lehetnek a döntőben.

Egyszerűbbé tenné a kormány és C és CE kategóriás jogosítvány megszerzését

A jogosítványok megszerzésének könnyítésével próbálja orvosolni a kormány a fuvarozó piacon tapasztalható sofőrhiányt.