18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
369,67 Ft
Euró
394,44 Ft
Font
460,80 Ft
Bitcoin
62,728 $

Az Iszlám Állam terroristái hajtották végre a Moszkva elleni terrortámadást

Az Iszlám Állam vállalja a felelősséget a Moszkvában történtekért, amire Oroszország várhatóan súlyos megtorlással fog reagálni.

Fotó: Mentőautók a Crocus City Hall nevű hangversenyteremnek otthont adó épületnél, amelyben katonai terepruhát viselő fegyveresek tüzet nyitottak Krasznogorszkban 2024. március 22-én. Szemtanúk szerint az automata fegyverrel felszerelkezett támadók gránátot vagy gyújtóbombát dobtak a nézőtérre, ahol nagy robbanás hallatszott, majd tűz keletkezett. A támadásnak legkevesebb negyven halálos és több mint száz sebesült áldozata van. MTI/AP/Szergej Vegyjaskin
Külföld

Kiss László

Szerkesztő

Az, ami pénteken történt Moszkvában, örökre Oroszország egyik legszomorúbb napja marad. Régóta nem tapasztaltak ilyen jellegű és mértékű terrortámadást a fővárosban, ahol rövid idő alatt legkevesebb 40 emberrel végeztek. Egy híres orosz zenekar előadására érkeztek a vendégek, akik közül sokan életüket vesztették.

Álruhás támadók rontottak be a tömegbe, majd válogatás nélkül gyilkolni kezdtek. Fegyvertelen, ártatlan embereket lőttek le, köztük fiatalokkal, idősekkel. Több felvétel is készült a mészárlásról, ami egész világ számára megmutatja, hogy a terroristák mennyire kegyetlenek, és semmibe veszik az emberi életet. Soron kívül Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma

Az Iszlám Állam csak ritkán mer ujjat húzni Oroszországgal és Putyinal, de ezzel most olyan messzire mentek, ami egy végtelenül erős megtorlást vonhat maga után, hiába harcol jelenleg Ukrajnával az orosz hadsereg. Ukrajna tagadta, hogy bármi közük lenne az eseményekhez, melynek már több mint 100 sérültje van.

Ugyanakkor nagyon súlyos figyelmeztetést kapott Ukrajna az oroszoktól, miszerint, ha mégis ők állnak a támadás mögött, azért óriási árat fognak fizetni. A BBC azt írja a Reuters hírügynökségre hivatkozva, hogy az Iszlám Állam magára vállalta a felelősséget, és állítják, ők hajtották végre a vérengzést Moszkvában

Nem sokkal azután történt a moszkvai terrortámadás, hogy a hónap elején, március 7-én az FSZB megakadályozott egy terrorakciót, amit szintén Moszkvában terveztek végrehajtani egy zsinagóga ellen. Az akció mögött az Iszlám Állam egyik sejtje állt, de akkor nem jártak sikerrel. Az FSZB emberei végül semlegesítették a támadókat, miután azok a letartóztatás alatt tüzet nyitottak. Egyelőre nem tudni, hogy a pénteki akció egy régóta betervezett terrortámadás volt, vagy válasz arra, ami március 7–én történt.

Jogerősen elítélték a férfit, aki a veronai buszbaleset áldozatainak rokonait zaklatta

A Fővárosi Törvényszék szerdán másodfokon helybenhagyta annak a férfinak a büntetését, akit az elsőfokú bíróság többrendbeli zaklatás vétsége miatt 1 év 6 hónap – 3 év próbaidőre felfüggesztett – fogházbüntetésre ítélt.