18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
368,91 Ft
Euró
392,84 Ft
Font
459,34 Ft
Bitcoin
66,169 $

Ukrajna azt mondja, nincs köze a Moszkva elleni terrortámadáshoz

Ukrajna, mely jelenleg is háborúban áll Oroszországgal, a moszkvai vérengzés után kijelentette, semmi közük a terrortámadáshoz.

Fotó: Lángol a Crocus City Hall nevû hangversenyterem, amelyben katonai terepruhát viselõ fegyveresek tüzet nyitottak Krasznogorszkban 2024. március 22-én. Szemtanúk szerint az automata fegyverrel felszerelkezett támadók gránátot vagy gyújtóbombát dobtak a nézõtérre, ahol nagy robbanás hallatszott, majd tûz keletkezett. A támadásnak legkevesebb negyven halálos és több mint száz sebesült áldozata van. MTI/AP/Vitalij Szmolnyikov
Külföld

Takács Petra

Szerkesztő

Mint arról korábban beszámoltunk, több álruhába öltözött fegyveres berontott a moszkvai kulturális központba, majd sorra lőtték le a látogatókat az automata fegyvereikkel. Sokakkal azonnal végeztek, mások megsebesültek. A terrortámadás részeként hatalmas tüzet okoztak a támadók, akik az elmúlt két évtized legsúlyosabb oroszországi vérengzését hajtották végre.

Egy nappal azután került sor a támadásra, hogy Vlagyimir Putyin megvédte az elnöki tisztségét, mellyel újabb rekordokat állított fel. Orosz híradások szerint a terroristák robbanóanyagokat dobtak a levegőbe, amik hatalmas tüzet okoztak, mely a közösségi médiára felkerült felvételeken is tisztán látható. Soron kívül Elképesztő teljesítmény: Milák a világ idei harmadik legjobb idejével nyert 100 méter pillangón

A támadást akkora időzítették a terroristák, amikor tömegek gyűltek össze a Piknik nevű híres orosz rockzenekar koncertjére a több mint 6000 ember befogadására alkalmas épületben. Később megerősítették, hogy a zenekar tagjai túlélték a támadást és biztonságban vannak. A támadás után evakuálták a látogatókat, ugyanakkor többen a lángokba borult épületben maradtak, menedéket keresvén a támadók elől.

A megjelent felvételeken jól kivehetőek a támadók, akik egymás után végezték ki az ártatlan és fegyvertelen civileket. Az első lövések eldördülése után az orosz hatóságok szinte mindenkit riasztottak, akik segíthetnek a menekítésben és a terroristák elfogásában/kiiktatásában, akik ellen hajtóvadászat indult.

A Sky News is beszámolt arról, hogy az USA szerint semmi jel nem utal arra, hogy Ukrajnának bármi köze lett volna a moszkvai terrortámadáshoz. Az orosz külügyminisztérium erre úgy reagált, ha az amerikai kormány ezt ennyire biztosan tudja, akkor adja át a birtokában lévő információkat. A BBC azt írja, Ukrajna megerősítette, a legkisebb közük sincs a történtekhez, míg Putyin folyamatos tájékoztatást kap a helyzetről. Az orosz nemzeti gárda jelenleg is kutatja a támadókat, akiknek nincs esélyük a menekülésre, hermetikusan lezárták a környéket.