Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
369,32 Ft
Euró
393,00 Ft
Font
459,69 Ft
Bitcoin
67,275 $

Ukrajnába menekültek volna a moszkvai terrortámadás kegyetlen elkövetői

Az FSZB élve fogta el a terroristákat, akikre a lehető legsúlyosabb büntetés várhat, de előtte minden szükséges információt megszerezhetnek tőlük.

Fotó: Orosz gárdisták érkeznek a Crocus City Hall nevű hangversenyteremnek otthont adó épülethez, amelyben katonai terepruhát viselő fegyveresek tüzet nyitottak Krasznogorszkban 2024. március 22-én. Szemtanúk szerint az automata fegyverrel felszerelkezett támadók gránátot vagy gyújtóbombát dobtak a nézőtérre, ahol nagy robbanás hallatszott, majd tűz keletkezett. A támadásnak legkevesebb negyven halálos és több mint száz sebesült áldozata van. MTI/AP/Szergej Vegyjaskin
Külföld

Hujber Dávid

Szerkesztő

Ritka, amikor egy terrortámadás összes aktív részvevőjét élve fognak el. Márpedig most ez történt, mind a négy terroristát elfogta az FSZB, alig pár órával a moszkvai tömeggyilkosság után, amit az Iszlám Állam magára vállalt. Más gyanúsított személyeket is elfogtak, akik egyre többen lehetnek a következő napokban.

Rendkívül gyorsan dolgoznak az orosz hatóságok, többek között azt is megakadályozták, hogy a terroristák Ukrajnába meneküljenek. Az FSZB szerint ugyanis a gyanúsítottak át akarták lépni a határt, hogy ukrán földre kerüljenek, ahol megfelelő kapcsolatokkal rendelkeztek, de hiába, már soha nem kerülhetnek oda, ahogyan szabadlábra sem. Soron kívül Elképesztő teljesítmény: Milák a világ idei harmadik legjobb idejével nyert 100 méter pillangón

A Sky News a TASZSZ-ra hivatkozva írja azt, hogy az ukrán határ közelében vették őrizetbe a feltételezett négy terroristát, így nem sokon múlt, hogy ideiglenesen megmeneküljenek, esetlegesen felszívódjanak a háború sújtotta Ukrajnában. Ami pedig az ukrán vezetést illeti, továbbra is határozottan tagadják a részvételüket a moszkvai támadásban.

Az oroszok azonban figyelmeztették őket, ha kiderülne, mégis volt közük a terrortámadáshoz, annak rendkívül súlyos árat fognak fizetni. Az USA állítja, a hónap elején információkat adtak át az orosz vezetésnek arról, hogy támadás lehet készülőben Moszkva ellen, amit ugyan az Iszlám Állam magára vállalt, Oroszország egyelőre ezt nem erősítette meg, folytatják a vizsgálatokat, az elemzéseket.

Most, hogy a négy terrorista elfogásra került, rövid időn belül kihallgathatják őket a többi gyanúsítottal együtt. Az azonosítások szintén folyamatban vannak, a Twitteren már nem egy fotó kering a terroristákról, akik legkevesebb 93 ember haláláért felelősek, köztük gyerekekkel. Tucatnyian vannak még kórházban, így várhatóan tovább fog nőni az áldozatok száma.