18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,79 Ft
Euró
393,34 Ft
Font
457,26 Ft
Bitcoin
66,743 $

Putyin elmondta, mire számíthatnak a moszkvai terrortámadás résztvevői

Vlagyimir Putyin elemi erővel fog lecsapni mindazokra, akiknek közük volt a pénteki moszkvai terrortámadáshoz.

Fotó: EPA/PAVEL BYRKIN/SPUTNIK/KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT
Külföld

Hujber Dávid

Szerkesztő

Egyre több áldozat kerül elő a romok alól a terrortámadás helyszínén, mialatt a kórházban több mint 100 sérültet ápolnak. Valószínűleg az egészségügyi intézményekben is többen életüket vesztették a súlyos sérüléseik miatt, míg pár órával ezelőtt arról jelentettek, hogy további 20 holttestet találtak a beomlott és kiégett épületben.

Kevés az esély arra, hogy túlélőkre bukkanjanak a komplexumban, ahol válogatás nélkül lőtte a vendégekre, akik egy koncert miatt voltak ott. Ugyan Ukrajna tagadja, hogy bármi köze lett volna a támadáshoz, miközben az Iszlám Állam mindent magára vállalt, Oroszország egyelőre nem jelentette be, kik állnak az akció mögött. Soron kívül Kibillent a Balaton, elöntötte a víz a badacsonyi strandot

Amiatt nem jelentették még be, mert egyrést zajlik a nyomozás, másrészt információjuk van arról, hogy Ukrajnába akartak szökni a terroristák, akiket már várhattak a túloldalon. Ha az ukránok keze benne volt a támadásban, azt Oroszország a harcmezőn torolhatja meg. Ukrajna viszont azt mondja, az oroszok állnak a moszkvai támadás mögött, és ezt az egészet ürügyként használják fel a háború eszkalációjához.

130 fölé nőtt az áldozatok száma

Időközben 130 fölé nőtt az áldozatok száma, míg a Fehér Ház közölte, már március elején tájékoztatták az orosz kormányt egy esetleges hasonló támadásról. Az egyik merénylő árulta el, mekkora összeget ajánlottak fel neki a terrortámadásért. A lehető legsúlyosabb ítélet várhat rá, akárcsak a szintén elfogott társaira, akik szintén életben vannak.

Menekülés közben fogták el a négy terroristát, akikről felvételek készültek, ahogyan halomra lövik az embereket. A Sky News azt írja, Vlagyimir Putyin orosz elnök a beszédében véres és barbár terrortámadásnak nevezte a pénteki esti akciót, és azt mondta, az érintettek megpróbáltak Ukrajnába szökni. Hozzátette, szökésben voltak, igyekeztek elbújni, miközben Ukrajna felé indultak, ahol az előzetes adatok szerint már előkészítették számukra a helyszínt a határátlépéshez.

Az ukránok határozottan tagadják ezt, addig Putyin gyásznapot hirdetett vasárnapra, és részvétét fejeztek ki mindazoknak, akik érintettek a támadásban. Az orosz elnök kemény választ ígért, és kiemelte, a terroristák, a gyilkosok csak egy dologra számíthatnak, mégpedig arra, hogy megbüntetik őket. Nyomatékosította, hogy az ellenségeik nem fogják megosztani az orosz népet.

Májusban újabb területen lesz fizetős a parkolás Budapesten

A Sashegyen április 2-től kell fizetni a parkolásért, míg Zuglóban május elejétől indul a próbaüzem, amit rövidesen a fizetős üzem követ majd.