Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,79 Ft
Euró
393,34 Ft
Font
457,26 Ft
Bitcoin
66,743 $

Már több mint 130 áldozata van a moszkvai terrortámadásnak

A moszkvai terrortámadás áldozatainak száma több mint 130 főre ugrott, és valószínűleg újabb halottakról fognak bejelentést tenni.

Fotó: EPA/RUSSIAN INVESTIGATIVE COMMITEE
Külföld

Hujber Dávid

Szerkesztő

A következő napokban is a helyszínen lesznek a mentőcsapatok Moszkvában, kutatván az esetleges túlélők és áldozatok után. Sokan nem a lőtt sérülések miatt haltak meg, hanem a terroristák által gyújtott tűz okán, belelégezvén a halálos dózisú égésterméket. Tragédia a tragédiában, hogy a kegyetlen gyilkosok gyerekeket is öltek a kulturális központban.

Időközben minden olyan terroristát elfogtak, akik részt vettek a támadásban. Ritka, amikor egyetlen terrorista is túlél egy ilyen szintű merényletet, ami lehetőséget ad arra, hogy minden szükséges információt begyűjtsenek tőlük. Az egyik terrorista már azt is elárulta, mennyi pénzt kapott a mészárlásért cserébe, és egyetlen feladata volt, válogatás nélkül ölni. Soron kívül Kibillent a Balaton, elöntötte a víz a badacsonyi strandot

Ukrajna továbbra is tagadja, hogy bármi köze lett volna a támadáshoz, és szerintük Moszkva áll az egész mögött, hogy ürügyet találjanak a köztük zajló háború eszkalációjához. Az oroszok megtudták, Ukrajnába akartak szökni a terroristák, ahol már kapcsolatokkal rendelkeztek, így lehetséges, várták őket.

Az Iszlám Állam azonban magára vállalta a merényletet, és Oroszországot tekintik az egyik legnagyobb ellenségüknek. Legutóbb legkevesebb 115 áldozatról számoltak be a hatóságok, ami időközben több mint 130-ra nőtt. A Sky News azt írja, folytatódik a helyszínen a kutatás, miközben egyre több halott kerül elő a romok alól.

Májusban újabb területen lesz fizetős a parkolás Budapesten

A Sashegyen április 2-től kell fizetni a parkolásért, míg Zuglóban május elejétől indul a próbaüzem, amit rövidesen a fizetős üzem követ majd.