Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
368,91 Ft
Euró
392,84 Ft
Font
459,34 Ft
Bitcoin
67,157 $

Már több mint 60 halottja van a moszkvai terrortámadásnak, köztük gyerekekkel

Időközben tovább nőtt a moszkvai terrortámadás áldozatainak száma, ahogyan a sérülteké is, akik között lehetnek életveszélyes állapotban lévők is.

Fotó: EPA/MAXIM SHIPENKOV
Külföld

Hujber Dávid

Szerkesztő

Pénteken álruhás terroristák rontottak be egy moszkvai kulturális központba, ahol egy ismert orosz zenekar lépett volna fel. Nagy tömeg gyűlt össze, és ezt használták ki a támadók, akik sorra lőtték le az embereket, majd lángokba borították az épületet. A megjelent videók is megmutatták, milyen kegyetlenséget követtek el a fegyveres támadók.

Válogatás nélkül lőtték halomra az embereket, köztük fiatalokkal. Több terroristát látni ezeken a felvételeken, ahogyan mindenfajta idegesség nélkül lövik le az ártatlan, fegyvertelen civileket, akik csak szórakozni mentek az épületbe. Röviddel a támadást követően az USA azt mondta, semmi jele annak, hogy Ukrajna állna a támadás mögött, vagy köze lenne hozzá. Soron kívül Elképesztő teljesítmény: Milák a világ idei harmadik legjobb idejével nyert 100 méter pillangón

Ellenkező esetben minden bizonnyal az összes nyugati támogatást elveszítenék az oroszokkal szemben vívott harcukban. Ukrajna később tisztázta, nincs közük a terrortámadáshoz, a legkisebb mértékben sem. Az oroszok erre úgy reagáltak, ha mégis kiderülne, Ukrajna áll a támadás mögött, annak rendkívül súlyos következményei lennének.

Szijjártó Péter külügyminiszter megerősítette, jelenleg nincs tudomásuk magyar áldozatról és sérültekről. Órákkal a vérengzés után az Iszlám Állam vállalta magára az akciót, közölvén, az ő embereik hajtották végre a támadást, melynek már több mint 60 áldozata van. Erről az orosz nyomozóbizottság számolt be a RIA állami hírügynökségen keresztül.

A Sky News megemlíti, hogy a TASZSZ szerint a lövöldözésben megsebesültek száma elérte a 146 főt. Emiatt várhatóan tovább nőhet az áldozatok száma, ugyanakkor arról még mindig nem adtak ki információt, hányan lehetnek válságos állapotban. Maria Lvova-Belova, Oroszország gyermekjogi biztosa jelentette be, a több mint 60 áldozat között gyerekek is vannak.