Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
368,84 Ft
Euró
393,44 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
62,199 $

Moszkvai terrortámadás: jelenleg nincs tudomás magyar áldozatról és sérültekről

Szijjártó Péter külügyminiszter erősítette meg, hogy jelenleg nincs tudomásuk arról, hogy lennének magyar áldozatai, sérültjei a moszkvai terrortámadásnak.

Fotó: Orosz gárdista áll a lángoló Crocus City Hall nevű hangversenyteremnek otthont adó épületnél, amelyben katonai terepruhát viselő fegyveresek tüzet nyitottak Krasznogorszkban 2024. március 22-én. Szemtanúk szerint az automata fegyverrel felszerelkezett támadók gránátot vagy gyújtóbombát dobtak a nézőtérre, ahol nagy robbanás hallatszott, majd tűz keletkezett. A támadásnak legkevesebb negyven halálos és több mint száz sebesült áldozata van. MTI/AP/Dmitrij Szerebrjakov
Külföld

Szabó Kata

Szerkesztő

Az ami Moszkvában történt, rendkívül megdöbbentő és embertelen. Eddig legkevesebb 40 halottról tudni, akikkel terroristák végeztek egy több mint 6000 embert befogadására alkalmas kulturális központban. Gyerekek, fiatalok is vannak a sérültek között, így félő, hogy minden generációból kerülhettek ki halottak.

Ukrajna kijelentette, semmi közük a támadáshoz, a legkisebb mértékben sem. A két ország háborúban áll egymással, de ez az akció nem az ukránok műve, viszont az oroszok figyelmeztettek, ha mégis Ukrajna áll a terrortámadás mögött, akkor kíméletlen pusztítást fognak végrehajtani a vezetéssel szemben. Soron kívül Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma

Mivel sokan tartózkodtak a helyszínen a támadás idején, nemcsak oroszok lehettek ott. Emiatt adódik a kérdés, vajon magyar állampolgár van-e az áldozatok, a sérültek között „Terrortámadás Moszkvában. Magyar áldozatokról, sérültekről jelenleg nincs tudomásunk. A nagykövetség munkatársai valamennyien biztonságban vannak.”

„A konzuli védelemre regisztrált állampolgárainkat értesítettük és az illetékes hatóságokkal szorosan együttműködve folyamatosan nyomon követjük az eseményeket. A konzuli szolgálatunk sürgősségi telefonszáma folyamatosan rendelkezésre áll a magyar állampolgárok számára.” – írta a Facebook oldalán Szijjártó Péter külügyminiszter.