Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,15 Ft
Euró
392,89 Ft
Font
457,15 Ft
Bitcoin
66,757 $

Oroszország figyelmeztette Ukrajnát a terrortámadás után, az ukránok rájuk mutogatnak

Míg Oroszország egyértelmű választ ígér a csatatéren, ha kiderül, Ukrajnának volt köze a moszkvai terrortámadáshoz, az ukrán kétségbe vonja, hogy a terroristák hozzájuk akartak menekülni.

Fotó: EPA/MAXIM SHIPENKOV
Külföld

Kiss László

Szerkesztő

Legutóbb arról számoltunk be, hogy már 115 halálos áldozata van moszkvai terrortámadásnak, amit pénteken követtek el a terroristák egy kulturális központban. Nem válogattak a civilek között, gyerekeket is öltek a kegyetlen gyilkosok, akiket időközben elfogott az FSZB, nem sokkal azelőtt hogy elhagyták volna Oroszországot.

Kiderült ugyanis, hogy Ukrajnába a tartottak a terroristák, de még a határ előtt lekapcsolták őket. Az FSZB élve fogta a négy elkövetőt, és mellettük másokat is őrizetbe vettek, akik összefüggésbe hozhatóak a terrortámadással. A négy elkövető ellen minden bizonnyal a lehető legsúlyosabb ítélet fog születni, és soha, semmilyen körülmények között nem kerülhetnek szabadlábra. Soron kívül Jelentős bővítés előtt állhat a Samsung gödi akkumulátorgyára

Az USA azt állítja, a hónap első felében információkat adtak át az orosz kormánynak arról, hogy támadást szervezhetnek Moszkvában bizonyos tömegrendezvényeken, akár egy koncerten. Végül ez is történt, mert egy koncertre voltak hivatalosak a vendégek, akik közül 115-en már nincsenek az élők sorában.

Ukrajna Oroszországra mutogat

Az ukrán katonai hírszerzési igazgatóság szóvivője a BBC-nek azt mondta, miután az ukrajnai határvidék tele van a különleges szolgálatok és a hadsereg embereivel, miközben a Belgorod régióban és Kurszkban katonai tevékenység zajlik, a terroristák ostobák vagy öngyilkosok lettek volna, ha azon az úton hajtanak tovább Ukrajna felé.

Emiatt az ukrán vezetés kételkedik abban, amit az oroszok állítanak, és a katonai hírszerzés egészen odáig ment, szerintük a támadást Moszkva tervezett hadművelete volt, hogy Ukrajnát hibáztassák érte, mely a háború eszkalációjához vezethet, támogatást kapván arra, hogy mozgósítsák a lakosságot a harci tevékenységek bevonására.

A Sky News azt írja, az orosz védelmi bizottság elnöke a RIA-nak úgy fogalmazott, Ukrajna és pártfogói a terrortámadás fő érintettjei, amit az ukránok határozottan tagadnak, miközben az Iszlám Állam magára vállalta az eseményeket. Andrej Kartapolov hozzátette, ha beigazolódik az ukránok szerepe a terrortámadásban, annak egyértelmű választ kell követnie a csatatéren.

Júniustól hét kínai város lesz elérhető közvetlen légijárattal Budapestről

A külgazdasági és külügyminiszter elmondta, hogy új közvetlen légi összeköttetés jön létre a két ország között.

Szerda este ismét pályára léphet Szoboszlai a Liverpoolban, élőben adja a tv

Nagy kérdés, hogy Szoboszlai Dominik mennyi lehetőséget kap Jürgen Klopptól, mert mostanában egyre többször jelölte a kispadra a magyar válogatott csapatkapitányát.

Súlyos baleset történt az M1-esen, felborult egy autó

Felborult egy autó az M1-es autópályán, ami miatt a hatóságokat azonnal a helyszínre riasztották, és az érintett szakaszon forgalomkorlátozás van érvényben.