Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,01 Ft
Euró
392,88 Ft
Font
457,06 Ft
Bitcoin
66,998 $

Iszlamisták bízhatták meg a moszkvai merénylőket, félmillió rubelt ajánlottak az egyik elkövetőnek

A Crocus City Hallban történt terrortámadás egyik elkövetőjét vallatták az FSzB emberei.

MTI/EPA/MAXIM SHIPENKOV
Európa

Bense Róbert

Szerkesztő

Ahogy arról beszámoltunk, szombatra több mint tíz gyanúsítottat vett őrizetbe az FSzB az eddig 115 életet követelő moszkvai terrortámadás kapcsán, melyet az első információk szerint az Iszlám Állam vállalt magára. Ezt erősítette meg az egyik terrorista is, akinek kihallgatásáról nyilvánosságra került egy felvétel.

A tádzsikisztáni állampolgárságú elkövetőt a nyugat-oroszországi brajnszki régióban, Moszkvától csaknem 400 kilométerre fogták el. A beszámolók szerint öt társával együtt azzal a járművel menekültek, amivel a terrortámadás helyszínéhez érkeztek a péntek esti órákban. Soron kívül Jelentős bővítés előtt állhat a Samsung gödi akkumulátorgyára

Az akció során tűzpárbaj alakult ki a terroristák és az FSzB emberei között. Kettőt közülük elfogtak, a többiek az erdőbe menekültek, később azonban moszkvai források azt közölték, hogy az összes merénylő rendőrkézre került – számolt be róla az Infostart.

A helyszínen kihallgatott férfit később arról faggatták, hogy miért vett részt a terrorcselekményben, melyre azt válaszolta, hogy pénzért, félmillió rubelt, vagyis hozzávetőlegesen kétmillió forintnyi összeget kapott azért, hogy válogatás nélkül mészárolja le az embereket.

Azt is elmondta, hogy egy iszlamista hitszónok segítője kereste fel a merénylet kapcsán, akit a Telegram üzenetküldő alkalmazáson követett. Az FSzB jelenleg a terroristák bázisának felderítésén dolgozik, ígéretük szerint mindenkit elfognak és elszámoltatnak, akiknek köze lehetett a moszkvai támadás megszervezéséhez.

Így nullázta le az Arsenal a Chelsea-t a londoni derbin (videó)

A vártnál is simábban hozta az Arsenal a Chelsea elleni londoni derbin, szinte momentuma nem volt a vendégeknek.