Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,91 Ft
Euró
393,05 Ft
Font
457,08 Ft
Bitcoin
66,595 $

Fotóval bizonygatja az Iszlám Állam, hogy ők állnak a moszkvai terrortámadás mögött

Az orosz belügyminisztérium azt is elárulta, hogy mind a négy terrorista, akit elfogtak, külföldiek, nem a honfitársaik.

Fotó: EPA/RUSSIAN INVESTIGATIVE COMMITEE
Külföld

Kiss László

Szerkesztő

Vlagyimir Putyin orosz elnök komoly büntetést ígért azoknak, akiknek közük volt a moszkvai terrortámadáshoz. A négy terrorista, akik eddig több mint 130 ember halálát okozták, nem számíthatnak irgalomra. Más személyeket is letartóztattak, akik összefüggésbe hozhatóak a támadással, melyben gyerekek is életüket vesztették.

A négy terroristát élve fogták el, egyikőjük azonnal elárulta, hogy mennyi pénzt ajánlottak neki azért, ha elvégzi az akciót. Nem volt más feladata, mint válogatás nélkül gyilkolni, amit teljesített a három másik társával. Újabb és újabb áldozatok kerülnek elő a romok alól, ugyanis a terroristák tüzet gyújtottak, hogy még több emberrel végezzenek. Soron kívül Jelentős bővítés előtt állhat a Samsung gödi akkumulátorgyára

Az orosz hírszerzés megtudta, Ukrajnába akartak menekülni a terroristák, már úton voltak a határhoz. Putyin azt az előzetes információt kapta, hogy már várták őket a másik oldalon, előkészítették nekik a terepet. Hogy életben hagyták volna őket, azt nem tudni, de ami biztos, élve fogták el a gyilkosokat az oroszok, és az első kihallgatásokon már túl lehetnek, akárcsak a többi gyanúsított.

A Sky News azt írja, minden támadó külföldi állampolgár, egyikük sem orosz. Korábban voltak olyan találgatások is, hogy Tádzsikisztánból származhatnak, de eddig a minisztérium nem erősítette meg a személyazonosságukat. Később ez is megtörténhet, és újabb részleteket hozhatnak nyilvánosságra.

Az Iszlám Állam bizonygatni próbálja, hogy ők követték el a támadást. Emiatt egy fotót mutattak be a közösségi médián keresztül, rajta a négy támadóval. Tekintve azt, hogy milyen súlyos bűncselekményt követett el a négy terrorista, halálbüntetést kaphatnak, és ez várhat azokra is, akik őket segítették.

Így nullázta le az Arsenal a Chelsea-t a londoni derbin (videó)

A vártnál is simábban hozta az Arsenal a Chelsea elleni londoni derbin, szinte momentuma nem volt a vendégeknek.

Súlyos baleset történt az M1-esen, felborult egy autó

Felborult egy autó az M1-es autópályán, ami miatt a hatóságokat azonnal a helyszínre riasztották, és az érintett szakaszon forgalomkorlátozás van érvényben.

Jelentős bővítés előtt állhat a Samsung gödi akkumulátorgyára

Több mint 43 ezer négyzetméterrel bővülhet a Samsung gödi akkumulátorgyára, a fejlesztést nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűnek nyilvánították.