Internet nélkül maradt egy ország, miután DDoS-támadást hajtottak végre a Minecraft szerverein

Twenty20
not image

Kulcsár Péter

2022. január 24. - 18:09

Szolgáltatásmegtagadással járó támadást (DDoS) szenvedett el az Andorrai Hercegség egyetlen internetszolgáltatója egy többnapos Twitch rendezvénysorozat alatt.

A Minecraftban tervezett SquidCraft Games versenyt a Twitch Rivals keretében rendezték meg, ám a lebonyolítás közel sem úgy sült el, ahogyan tervezték, ugyanis DDoS-támadások érték az andorrai streamereket, akiket állítólag szándékosan akartak blokkolni, hogy ne tudjanak továbbjutni a 100 ezer dolláros összdíjazású torna következő körébe.

A 150 jelentkező nagy része andorrai illetőségű volt, amit a kiberbűnözők ki is használtak, és attakot intéztek az Andorra Telecommal szemben, melynek következtében a kieséses fordulóban bennmaradt nyolc versenyzőnek egyszerre szakadt meg a kapcsolata.

Ami ennél jóval sokkolóbb, hogy a streamereken kívül a hercegség állampolgárai sem tudtak csatlakozni a világhálóra, és csupán órák múlva tudták helyreállítani a meghibásodott szervereket.

A torna összes andorrai résztvevője egyébként kiesett a Twitch-bajnokságról, ami bár szomorú és igazságtalan helyzetként értékelhető, a szervezőknek sajnos nem volt más választásuk; az viszont jó hír, hogy a Franciaország és Spanyolország határán lévő országban végre az online élet visszatért a normális kerékvágásba.