Újból feltörték a Twitchet, a hackerek ezúttal Jeff Bezos fejével riogatták a júzereket

Twitter
not image

Kulcsár Péter

2021. október 10. - 12:05

Ismét nyugtalan pillanatokat élhettek át a világ legnépszerűbb streamelési platformjánál, ismeretlen hackerek ugyanis megváltoztatták a portálon szereplő játékok hátterét.

A héten óriási hackertámadás érte a Twitch szervereit, melynek következtében kiszivárogtak bizalmas adatok, többek között a streamerek kiutalt fizetései, illetve jelszavak és az oldal teljes forráskódja is.

Ha mindez nem lett volna elég, tegnap újfent meghackelték a platformot, ezúttal viszont szerencsére nem történt további komoly fennakadás, sokkal inkább egy humoros trollkodásról volt szó.

Többen is felfedezték, hogy valami nem stimmel a videojátékok leírásánál és hátterénél, végül rájöttek, hogy azért tűnik furcsának az egész, mert Jeff Bezos őrült arckifejezésével helyettesítették az eredeti borítóképeket.

Egyelőre nem tudni, ki állhat a poén mögött, az viszont már most biztosra vehető, hogy az Amazon alapítója és a világ leggazdagabb embere nem véletlenül került a mémkommandó célkeresztjébe, hiszen finoman szólva sem kedvelik megnyilvánulásait.

A platform egyébként úgy tűnik, kiheverte a héten történt megpróbáltatásokat, és már készülnek a 2021-es Twitchconra, amit idén élőben fognak megtartani.