Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
347,48 Ft
Euró
378,15 Ft
Font
441,56 Ft
Bitcoin
39,438 $

Nyolc éve nem volt ilyen magas az illegális átkelések száma az EU külső határain

Utoljára 2015-ben érkezett ennyi migráns az Európai Unió határaihoz.

Fotó: illusztráció | unsplash
Európa

Bense Róbert

Szerkesztő

A Frontex szerdai közleménye szerint 331 600-ra emelkedett az EU külső határain regisztrált illegális határátkelések száma, és továbbra is a Földközi-tenger középső része a legforgalmasabb migránsútvonal.

Az Európai Unió határügynökségnek információi szerint az év első tíz hónapjában több mint 143 600 ember érkezett az Észak-Afrika és Olaszország közötti közép-mediterrán útvonalon keresztül is, ami 2016 óta a legmagasabb szám. Soron kívül Megvannak a nyerőszámok, óriási volt a tét az Ötöslottón

Közölték ugyanakkor, hogy ezen az útvonalon a havi illegális határátlépések száma 50%-kal csökkent októberre, ami még így is 9600 főt jelent – számolt be róla az olasz ANSA hírügynökség.

A Frontex kiemelte, hogy a tengeri átkelés továbbra is rendkívüli veszélyeket rejt magában. A Nemzetközi Migrációs Szervezet adatai szerint csak idén 2468 ember eltűnését jelentették, többségüknek a Földközi-tenger középső részén veszett nyomuk.

A nyugat-balkáni útvonalon 145 ezer ember próbált meg átkelni a határokon, az embercsempészek jelentős összegekért cserébe juttatják át a migránsokat. Magyarországon továbbra is a déli határra érkeznek a legtöbben.