Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,29 Ft
Euró
385,80 Ft
Font
451,39 Ft
Bitcoin
69,455 $

Nyomozás indult a Richter Flórián Cirkuszban történt baleset miatt

Az eljárást ismeretlen tettes ellen indították meg.

...svg content...Fotó: Facebook / Richter Florian Cirkusz
Baleset

Koós Alexandra

Szerkesztő

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt nyomoz a Soproni Rendőrkapitányság a Richter Flórián Cirkuszban szombaton történt baleset ügyében. Az eljárást ismeretlen tettes ellen indították meg – tudatta a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság az Index megkeresésére.

Mint ismert, az incidens a hétvégén történt a Richter Flórián Cirkuszban, a Flying Henríquez légtornászcsoport műsorszáma alatt, amikor az egyik artista elvétett egy mozdulatot, és a mélybe zuhant. A férfi a védőhálónak köszönhetően nem sérült meg, azonban a hálót tartó egyik oszlop a terhelés miatt a nézőtérre, egy középkorú férfira dőlt. Soron kívül Verőcei hajóbaleset: nagy sebességgel ütközhetett a motorcsónak, a szállodahajó kapitánya őrizetben

A balesetet szenvedett személyt életveszélyes állapotban, eszméletlenül szállították a győri kórházba. Később fény derült rá, hogy a cirkusz belső vizsgálatot indított, az Országos Mentőszolgálat pedig azt közölte, hogy a férfi súlyos koponyasérülést szenvedett, és egy traumatológiai centrumba szállították. Majd a Richter Flórián Cirkusz is kiadott egy közleményt a történtek kapcsán.

Mint írták, az incidens a lengőtrapéz produkció közben történt, a súlyos sérülést szenvedett nézőhöz pedig azonnal mentőt hívtak. Egyúttal kiemelték, a történtek teljesen letaglózták őket, s a vezetőség mellett a teljes társulat is őszinte sajnálatát, aggódását fejezte ki, valamint mihamarabbi felépülést kívántak a balesetet szenvedett nézőnek.

De a közleményben azt is leszögezték: a cirkusz vezetősége teljes mértékben együttműködik az illetékes hatóságokkal a baleset okainak kiderítésében és azonnali belső intézkedéseket léptettek életbe, hogy elejét vegyék a hasonló történéseknek. A holnapi naptól pedig a meghirdetett időpontokban, a megszokott színvonalon folytatják a munkát.