Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
354,98 Ft
Euró
385,79 Ft
Font
451,48 Ft
Bitcoin
68,194 $

Dobrev Klára Magyar Péter pártjának budapesti indulásáról: én ezért nagyon mérges vagyok

Elmondása szerint a Tisza Párt sikeres ellenzéki polgármesterekre indul rá, és veszélyezteti, hogy a Fidesztől polgármesteri pozíciókat nyerjenek el.

...svg content...Fotó: MTI/Bruzák Noémi
Belpolitika

Koós Alexandra

Szerkesztő

Páros interjút adott az Indexnek Dobrev Klára és Tüttő Kata, amelynek során kifejtették, hogyan látják az ellenzéki erőviszonyokat megbolygató Magyar Péter-jelenséget. A DK-MSZP-Párbeszéd hármas listavezetője szerint „az Orbán-rendszer lebontásában nekünk mindenki a szövetségesünk”, míg az MSZP-s főpolgármester-helyettes azt mondta, „az még kérdés, hogy Magyar Péter is lebontani akarja-e ezt a rendszert” – szemlézte a beszélgetést a 24.hu. Dobrev szerint a baloldali összefogás pártjai nem veszítettek a Diákhitel Központ egykori vezetőjének feltűnésén, viszont a közös indulás megerősítette a támogatottságukat.

Majd az is szóba került, hogy Magyar pártja Budapesten is elindul: a Tisza Párt a X., a XI., a XVII. és a XVIII. kerületben indít jelölteket (korábban úgy tűnt, a pártnak a VII. kerületben is lesz jelöltje, de Lajos Bélától végül megvonták a támogatást Magyarék). „Magyar Péter pártja sikeres ellenzéki polgármesterekre indul rá, és veszélyezteti, hogy a Fidesztől polgármesteri pozíciókat nyerjünk el. Én ezért nagyon mérges vagyok, mert 2019-ben az ellenzéki közösség legnagyobb sikere volt, hogy önkormányzati szinten több mint hárommillió embert szabadítottunk fel a Fidesz uralma alól” – magyarázta a DK politikusa. Ezt követően pedig hozzátette azt is: Soron kívül Verőcei hajóbaleset: nagy sebességgel ütközhetett a motorcsónak, a szállodahajó kapitánya őrizetben

„Rendkívül felelőtlen hozzáállás kockáztatni, hogy ezeket a polgármesteri pozíciókat visszaszerezze a Fidesz. Ráadásul tényleg megkérdőjelezi, hogy Magyar Péter az Orbán-rendszert akarja-e leváltani”. Dobrev szerint ahhoz, hogy le tudják váltani a NER-t, koalíciót kell kötni, együtt kell működni már a választások előtt, ezért „mérges minden olyan mondatért, minden olyan cselekedetért, amely bármilyen együttműködést megnehezít”. Tüttő Kata pedig úgy fogalmazott, hogy Magyar Péterrel létrejött egy új formáció, amely magát jobboldalinak definiálja.

„A Fidesz első dolga az volt, hogy ezt az új formációt teljes erejével áttolja a baloldalra. Nem véletlenül. De Magyar Péter jobboldali ember, és a jobboldali szavazóknak jelent választási lehetőséget. Mi a baloldaliakat és a zöldeket képviseljük. Ha Magyar Péter nem a jobboldalról bontja a Nemzeti Együttműködés Rendszerét, akkor ő nem bontja, hanem építi azt” – vélekedett az MSZP főpolgármester-helyettese. Korábban egyébként arról is beszámoltunk, hogy Magyar Péter szerint „egészen ijesztő” Dobrev Klára.

Ennek kapcsán Molnár Csaba, a DK alelnöke kiemelte, a Tisza Párt alelnöke a Fidesz stílusát képviselve indított „ízléstelen lejárató kampányt” Dobrev Klára ellen. Majd hozzátette, hogy politikusok nem beszélnek így egymásról. Erre az állításra a jogászból lett politikus is reagált, aki kiemelte, hogy nem a DK politikusának külsejére tett megjegyzést, a párt pedig kivágott egy fél mondatot egyik megszólalásából. Ezután kifejtette, megjegyzésével mire utalt pontosan.