Dollár
381,97 Ft
Euró
392,03 Ft
Font
463,77 Ft
Bitcoin
24,508 $

Menczer: hatalmas veszteségektől mentették meg Magyarországot a keleti vakcinák

Fotó: Kezével melegíti egy asszisztens a fagyasztószekrényből kivett, első oltáshoz használatos, orosz fejlesztésű Szputnyik V koronavírus elleni vakcinákat a Jósa András Oktatókórházban kialakított oltóponton 2021. április 6-án. MTI/Balázs Attila
not image

Takács Petra

2021. május 4. - 21:52

Több milliárd forint veszteségtől mentetették meg a magyar gazdaságot keleti vakcinák, amik nélkül másfél hónappal később lehetett volna csak nyitni.

Óriási összeget spórolt meg a magyar gazdaság a keleti vakcináknak köszönhetően – írta a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára kedden a Facebook-oldalán.

Soron kívül Oroszország bécsi nagykövete: az “oroszellenes” szankciók teljes kudarcot vallottak

Menczer Tamás a közösségi oldalán közzétett videójában azt mondta: a magyar gazdaságot a zárás alatt napi 10-15 milliárd forint veszteség érte.

Megjegyezte, hogy a 4 millió átoltottat a keleti vakcinák nélkül másfél hónappal később lehetett volna elérni. Ezalatt a másfél hónap alatt a magyar gazdaságot több mint 550 milliárd forintnyi veszteség érte volna – jelentette ki, hozzátéve: ezt az összeget vagy legalábbis a jelentős részét sikerült megspórolni a keleti vakcináknak köszönhetően.

Vagyis az orosz és a kínai vakcina beszerzése – az életmentés és az újraindítás mellett – gazdasági szempontból is jó döntés volt – fogalmazott az államtitkár, hangsúlyozva, “minél többen oltatjuk be magunkat, annál előbb kapjuk vissza régi életünket”.

Forrás: MTI