Clouds
21 Budapest
Dollár
358,73 Ft
Euró
389,50 Ft
Font
443,57 Ft
Bitcoin
23,139 $

Megrendítő, sokkoló felújított második világháborús felvételek 1945-ből

Kult
not image

A T-800-as

Szerkesztő

Németország egy része ekkor már romokban állt, és az amerikai katonák több felvételt is készítettek a helyszínen. Soron kívül Több órára is kisüthet a nap kedden, ám éjszaka hózáporra is van kilátás A második világháború, mely 1939 és 1945 között zajlott, a mai napig állandó témát szolgáltat a különböző történetekkel. Megannyi megválaszolatlan kérdés és teóriák […]

Németország egy része ekkor már romokban állt, és az amerikai katonák több felvételt is készítettek a helyszínen.

Soron kívül Több órára is kisüthet a nap kedden, ám éjszaka hózáporra is van kilátás

A második világháború, mely 1939 és 1945 között zajlott, a mai napig állandó témát szolgáltat a különböző történetekkel. Megannyi megválaszolatlan kérdés és teóriák maradtak fent, amik foglalkoztatják az embereket.

75 év elteltével is időről időre új információk, leleplezések látnak napvilágot. Közben egyre kevesebben vannak, akik ezekről a tapasztalatokról beszélnek, hiszen több mint hét évtized telt el a háború vége óta.

Megannyi olyan felvétel lehet még titokban, amik sok kérdésre adhatnának választ, akár a németek oldaláról. Szerencsére a technika fejlődésével egészen különleges formában is megnézhetjük a megmaradt, vagy bemutatott videós anyagokat.

Felújított, színes HD felvételen, ahogy a szovjetek ledobják az atombombájukat 1951-ben

Ennek kapcsán hoztunk el számotokra egy 1945-ben rögzített felvételsorozatot, ami több szempontból is megrendítő, illetve sokkoló, látván a romokban lévő épületeket, az embereket. Egyes képkockák egyenesen nyomasztóak, amik jól mutatják be, hogy mit láthattak az akkori fiatalok, vagy idősek.

Ezeket a felvételeket az amerikai hadsereg készítette. Önmagában már az nagy érték, hogy a képkockák színesek, és jó minőségűek. A felújított videó közel 17 perces, és nincs is szükség mellé kommentárra.

Több mint beszédesek a jelenetek, melyeket a hollywoodi rendező, George Stevens vezetésével vágtak össze. A felvételeken is érezni a háború végét, ami hatalmas károkat és fájdalmakat hagyott mag mögött.