Meglepő igazolásra készülhet a Liverpool

Jürgen Klopp, a Liverpool vezetőedzője az Everton az angol első osztályú labdarúgó-bajnokság Liverpool ellen játszott, 2020. január 5-i mérkőzésén a liverpooli Anfield stadionban. A Liverpool 1-0-ra győzött. MTI/EPA/Peter Powell
Sport
not image

Nagy Noel

Szerkesztő

A tavalyi Premier League-bajnok Liverpool egész szezonban védőgondokkal küzdött, amelyet Virgil van Dijk rendkívül súlyos Everton elleni sérülése indított el. A télen két középhátvédet is hoztak, ám Jürgen Klopp tovább bővítheti az opciókat.

Spanyol lapértesülésekre támaszkodva a Daily Express ugyanis arról számolt be, hogy a Liverpool már egy ideje előrehaladott tárgyalásokat folytat a Real Madrid, a Valencia és a Benfica korábbi védőjével, a jelenleg szabadon igazolható Ezuquiel Garay-jal.

Soron kívül Két nagy erejű robbanás történt Svédország két városában

A 34 éves argentin hátvéd még 2020-ban távozott négy év után a Valenciától, azóta pedig szabadon igazolhatónak számít. A veterán védő csúcsidőszakában nagyon sok klub érdeklődését kiváltotta, többek között a Manchester United is a soraiban akarta tudni.

A Liverpoolt már egyébként januárban is szóba hozták az argentinnal, amikor még középhátvédek után kutatott a csapat a sérüléshullám miatt. Végül Ozan Kabakra és Ben Daviesre esett a választásuk, így nem került Garay a csapathoz.

Nemrégiben azonban a spanyol El Gol Digital ismét előhozta a sztorit, állításuk szerint a csapat előrehaladott tárgyalásokat folytat a 34 éves játékossal. A beszámoló szerint Garay nyáron csatlakozhat a csapathoz, hogy Klopp mélyíteni tudja a keretet.

A Liverpool környékén már mindenki arra vár, hogy a három sérült – Virgil van Dijk, Joe Gomez és Joel Matip – végre felépüljön, hiányukban ugyanis meggyengült a csapat védekezése, amely kihatással volt – főleg van Dijk hiánya – a támadásépítésre is.

Klopp gyakran próbálkozott Fabinho és/vagy Jordan Henderson hátravonásával, akik teljesíteni tudták a feladatot, ám így az ő posztjukon keletkezett hiány. Az elmúlt meccseken azonban a német menedzser fellélegezhetett, ugyanis Ozan Kabak és Nathaniel Phillips között ígéretes partnerség formálódott.

A Daily Express azonban megjegyzi, hogy éppen abból kifolyólag nem valószínű Garay leigazolása, hogy amennyiben mindenki felépül, Kloppnak rengeteg opciója lesz a középhátvéd posztra – és még az egyik téli szerzeményük, Ben Davies még mindig nem lépett pályára.