Maszkviselés miatt tört ki dulakodás egy repülőn (videó)

not image

A T-800-as

2020. október 7. - 19:51

Egy maszki miatt tört ki a balhé a járaton, amit videóra is vettek, legalábbis annak egy részletét. Nem akart felvenni a maszkot, és ebből lett a dulakodás.

Egy maszk miatt tört ki a balhé a járaton, amit videóra is vettek, legalábbis annak egy részletét. Az illető nem akarta felvenni a maszkot, és ebből lett a dulakodás.

Az Allegiant Air megerősítette, hogy az az utas, aki ragaszkodott az arcvédőhöz, elutasítván ezzel a maszk felvételét az arizonai Utah-járaton, fizikai kontaktusba került egy másik utassal. Az eset még október 3-án történt – számolt be a részletekről a Sputnik News.

Az 52 éves Rio James nem volt hajlandó felvenni a szájmaszkot, és ez vitát váltott ki a repülőgépen. Az Instagramra is felkerült erről egy rövid felvétel, ahogy a dühödt utas ütlegeli a társát, és közben káromkodik.

Az illető úgy gondolta, hogy miután arcvédő van rajta, a maszk nem szükséges. Ellentmondott a maszk viselésére, és nem sokkal ezután a másik utas közbelépett, akinél igen hamar elszakadt a cérna. Kiáltozott, hogy COVID-19 van.

A rendfenntartók segítségét kellet kérni, akik lekísérték az utast. Ugyan az arcburkolatok hordhatóak, azok nem válthatják ki az arcmaszkot. A hivatalos rendőri tájékoztatás szerint a szabálysértést elkövetőt amiatt távolították el a járatról, mert „konfrontációba” került az egyik légiutas-kísérővel, amikor többször figyelmeztette a maszk viselésére.

https://www.instagram.com/p/CF50VuHBd_u/