Clouds
21 Budapest
Dollár
358,39 Ft
Euró
389,55 Ft
Font
444,23 Ft
Bitcoin
23,276 $

Márki-Zay Péter már kommunista időket idéző problémákról beszél 

Fotó: Márki-Zay Péter, az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje (k) a Hódmezõvásárhelyi Szent István Általános Iskolában kialakított szavazókörben, ahol családtagjai társaságában adta le szavazatát az országgyûlési választáson és gyermekvédelmi népszavazáson 2022. április 3-án. MTI/Rosta Tibor
Belpolitika
not image

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Hódmezővásárhely polgármestere szeretné tudni, hogy melyikből nincs:  benzin, tojás, cukor, olaj, liszt, hús?

A napokban végigfutott a sajtón, hogy több helyen nem lehet kapni 95-ös, ársapkás üzemanyagot, mire a legtöbb ember azonnal elment tankolni, erre pedig még több benzinkúton kellett kitenni a táblát, hogy elfogyott. 

Soron kívül Tavaly október óta duzzad az Ötöslottó főnyereménye: 2,35 milliárd forint vár!

A legtöbb helyen azonban még mindig lehet kapni, időszakosan pedig bárhol előfordulhat, hogy egy-egy termék nem elérhető, akár üzemanyagról van szó, akár élelmiszerről. 

A Mol benzinkutakat érintette elsősorban a hiány, akik reagáltak is, és elmondták, hogy a részleges termékhiány a hálózatuk mindössze 25 százalékában jelentkezett, de a töltőállomások üzemelnek, és a tankerautók is folyamatosan úton vannak. 

Márki-Zay: Orbán Viktor miatt hamarosan mindenből hiány lesz

Ennek kapcsán azonban Hódmezővásárhely polgármestere, Márki-Zay Péter, aki a választásokon bukásra vezette az ellenzéki összefogást, majd kampányfinanszírozási botrányba keveredett, már kommunista időket idézne meg. 

A közösségi oldalán ugyanis kifejtette, hogy ha továbbra is Orbán Viktor irányítja ezt az országot, akkor nem csak a benzinkutak fogynak ki, hanem az élelmiszerek is. 

„Hamarosan nem csak a benzinkutaknál találkozhatunk ilyen feliratokkal, köszönhetően a kormánynak. A kommunista időket idéző intézkedések, a kommunista időket idéző problémákat szül. Önöknél melyik nem kapható: benzin, tojás, cukor, olaj, liszt, hús?”

– írta. 

A Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetség (MSZKSZ) adatai szerint a Mol Nyrt. jelentős mennyiségű készletein felül a biztonsági kőolaj és kőolajtermék készletek 74 napnyi nettó importnak felelnek meg. 

A Világgazdaság szerint a stratégiai kőolaj készletek 2022. november 15-i, 677 ktonnás mennyisége a hazai finomító körülbelül 40 napnyi folyamatos működtetésére elegendő, míg a 302 millió liter gázolaj, a 265 millió liter benzin biztonsági készlet, valamint a stratégiai kőolaj feldolgozásából származó üzemanyag-mennyiség mintegy 60 napnyi hazai üzemanyag fogyasztást biztosít.