Dollár
392,41 Ft
Euró
411,02 Ft
Font
476,45 Ft
Bitcoin
17,061 $

Márki-Zay Péter: “befuccsolt a Fidesz blöffje”

Budapest, 2019. december 9. Márki-Zay Péter, Hódmezõvásárhely polgármestere a Transparency International Magyarország konferenciáján egy VI. kerületi étteremben 2019. december 9-én. MTI/Mohai Balázs
Belpolitika

Bense Róbert

Szerkesztő

Márki-Zay a köztévé kamerái elé hívja vitára Kocsis Mátét, a Fidesz frakcióvezetőjét.

Az ellenzék egykori miniszterelnök-jelöltje az elmúlt hetek vádjaira reagált, miszerint a Mindenki Magyarország Mozgalom az Egyesült Államokból érkező támogatásokat nem törvényszerűen használta fel.

Soron kívül Rendkívüli Kormányinfó: megszűnik a benzinárstop

„Az ügyben megismert tények megdöbbentők, a helyzet sokkal súlyosabb, mint ahogy azt az eddigi nyilatkozatokból gondolni lehetett” – nyilatkozta korábban Kocsis Máté, Márki-Zay Péter szerint ugyanakkor a törvény adta keretek között használták fel a támogatást.

Márki-Zay szerint átláthatóan működött és működik a mozgalom

„Nyilvános a titkosszolgálatok jelentése- befuccsolt a Fidesz blöffje. A nyilvánosságra hozott titkosszolgálati jelentés is mind igazolja azt, amit az elmúlt hónapokban elmondtunk” – írta közösségi csatornáján Márki-Zay Péter

„A jelentés megerősíti, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalom átláthatóan működött és működik most is, hiszen minden információt korábban nyilvánosságra hoztunk és a hozzánk érkező támogatásokkal pedig pontosan tételesen és átláthatóan elszámoltunk.”

„Fideszes politikusok az elmúlt hónapokban rengeteg váddal illettek engem és a Mindenki Magyarországa Mozgalmat, amikre most a titkosszolgálati jelentés csattanós választ adott, hiszen abban szó sincs nemzetbiztonsági kockázatról, hazaárulásról vagy tiltott pártfinanszírozásról.”

„Éppen ezért, vitára hívom Kocsis Máté frakcióvezető urat, hogy feltehesse mindazon kérdéseit, amik még a jelentés után is benne maradtak. Javaslom, hogy a vitát a legszélesebb körben, a köztévé kamerái előtt folytassuk le.”