Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
350,84 Ft
Euró
379,82 Ft
Font
442,77 Ft
Bitcoin
42,092 $

A Mancs őrjárat: A szuperfilmet a felnőttek is imádni fogják

A Mancs őrjárat: A szuperfilm lehet az egyik kedvence a felnőtteknek és a gyerekeknek.

Fotó: YouTube/ UIP-Duna Film
Kult

Takács Petra

Szerkesztő

Kilépett az óvodáskorból a Mancs őrjárat univerzuma, szó szerinti és átvitt értelembe egyaránt – összegzi véleményét a mérvadó amerikai filmes szaklap, a Variety kritikusa, Courtney Howard.

A tíz éve óvodás közönség számára elindított animációs sorozat sokat fejlődött az évek során, a mostani második mozifilm ennek megfelelően már jóval szélesebb közönséget szólít meg, hogy komplex családi szórakozás lehessen. A filmet megspékelték felnőttek szóló poénokkal is, és tematikailag is bővült a kínálat: a kutyik immár nem csupán a helyi önkormányzat feladatkörébe tartozó teendőket látják el, hanem a világot is megmentik szuperhősökké változva, egy rejtélyes meteornak köszönhetően. Soron kívül Nagyon közel a pedagógusbéremelés

A felnőtteket azért is érdemes a mozikba csábítani, mert ők azok, akik megveszik a gyerekeiknek a számtalan terméket, amik a kutyikhoz kapcsolódnak, a szofisztikált készletekben és önállóan is kapható játékoktól az őrjáratmintás öltözékekig. Ennek tudatában a film ki-kikacsint a nézőkre a fogyasztói civilizáció hátulütőin élcelődve, de szóba kerülnek szarkasztikus éllel a csillagászati hollywoodi sztárgázsik is.

A felturbózott vizuális orgia és a mindent átható cukiság mellett a filmnek határozott érzelmi íve is van, emeli ki a Variety kritikusa. Skye, a bájos spániel-uszkár keverék fejlődéstörténete áll a középpontban, aki az öttagú csapat négyes számú versenyzője, és az a specialitása, hogy repülni is tud helikopterével és lökhajtásos hátizsákjával.

Howard verdiktje úgy szól, hogy a Mancs őrjárat: A szuperfilmmel természetesen nem találták fel újra a spanyolviaszt, de a néző többet kap, mint legutóbb, és kétségtelenül ötletesen újracsomagolva. (Paw Patrol: The Mighty Movie – hazai bemutató: 2013. október 12.)