Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,77 Ft
Euró
397,54 Ft
Font
470,44 Ft
Bitcoin
63,876 $

Bajnok a Manchester City, ismét lemaradt az aranyéremről az Arsenal

Az Arsenal közel lehetetlen helyzetből várhatta az angol bajnokság utolsó fordulóját, aminek a Manchester City volt a legnagyobb esélyese.

...svg content...Fotó: EPA/ASH ALLEN
Sport

Hujber Dávid

Szerkesztő

Az Arsenal tavaly annak ellenére vesztette el a bajnokságot, hogy szinte végig vezettek. Egy olyan csapat sem volt ezelőtt Angliában, akik ennyi időt töltöttek volna el az élen, és a végén mégsem ők húzták be a címet. Márpedig ez megtörtént, a City a végén kiénekelte a sajtot a az Arsenal szájából.

Arteta még azon is elgondolkozott, hogy átadja a helyét, de nem tette. Ugyan ez messze nem volt olyan domináns szezon számukra, mint az előző, egészen az utolsó fordulóig megvolt az esélyük a győzelemre, amivel egy 20 éve tartó negatív szériát terveztek megszakítani. A csapat kapcsán már azt sem lehetett mondani, hogy nincs a jelenlegi helyzetben tapasztalatuk. Soron kívül Fegyveres őrizet mellett nézhette meg Orbán Viktor a még be nem mutatott Mercedeseket

A Manchester City ezt a szezont is erősen zárta, megint a hajrára gyújtották be a rakétákat, ami sokba került az Arsenalnak. Az utolsó forduló előtt mindössze 2 pont volt a különbség a két topcsapat között a City javára. A Liverpool már korábban kiszállt ebből a harcból, és inkább Klopp búcsúmeccsére koncentráltak.

Nem volt veszélyben a City bajnoki címe

Nagyon jól, lendületesen és dominánsan kezdte a mérkőzést a Manchester City. Foden már a 2. percben vezetéshez juttatta a csapatát, méghozzá egy hatalmas gól kíséretében, amit újabb követett a 18. percben. A világ egyik legjobb formájában játszó játékosnak Silva és Doku adta gólpasszt, mellyel igencsak erőteljesen üzentek az időközben hátrányba került Arsenalnak.

Még az első félidő vége előtt a 42. percben Kudus élete egyik legnagyobb góljával hívta fel magára a figyelmet, parádés mozdulattal ollózott a kapuba, amivel szépítettek a vendégek. Szinte percre pontosan az Arsenal is akkor köszönt be, ami egyenlítést ért, 3 perccel azután, hogy hátrányban voltak.

Az 59. percben gyakorlatilag véglegesen eldőlt a bajnoki cím sorsa Rodri góljával. Silva már a második gólpasszát osztotta ki, és ő is készülhetett a nagy ünneplésre. Ugyan az Arsenal a hajrában fordított az Everton ellen, miután a City is győzött, a bajnoki cím maradt Guardiola csapatánál. Sorozatban negyedszer ért fel a csúcsra a manchesteri gárda, ami ezelőtt soha nem történt meg Angliában.

12 évesek megpofozták, a földre térdeltették, majd ellopták egy kisfiú focilabdáját Kispesten

A gyermek azt hitte, játszani szeretnének vele, ám kiderült, bántalmazás céljával közelítették meg a focipályán.