Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
372,31 Ft
Euró
397,77 Ft
Font
470,37 Ft
Bitcoin
64,069 $

Iráni elnök eltűnése: mozgósították a fegyveres erőket, Irak segít a keresési műveletekben

Az iráni fegyveres erőket is mozgósították az elnök helikopterének felkutatására.

...svg content...Fotó: MTI/EPA/Iráni hadsereg
Közel-Kelet

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az Al Jazeera legfrissebb információi szerint Mohammad Bagheri, az iráni fegyveres erők vezérkari főnöke parancsot adott ki, hogy a hadsereg, az Iszlám Forradalmi Gárda (IRGC) és a rendfenntartó erők minden felszerelését és kapacitását vessék be a helikopter felkutatására. Ez az utolsó felvétel az elnököt és a külügyminisztert szállító helikopterről, melyet az iráni média tett közzé:

Hamid Monjem, az iráni Kelet-Azerbajdzsán tartományban működő Vörös Félhold Társaság vezetője szerint a mentőcsapatok várhatóan hamarosan elérik a helyszínt, ahol a helikopter lehet:

„A fegyveres erők is megérkeztek, és három drónegység is van a térségben, de az időjárási viszonyok miatt nem tudnak megfelelően működni.”

Irak felajánlotta, hogy segít az iráni mentőakcióban. Az iraki kormány utasította az ország belügyminisztériumát, a Vörös Félholdat és más illetékes szerveket, hogy ajánlják fel segítségüket a szomszédos Iránnak, és segítsenek Raisi elnök eltűnt helikopterének keresésében.

Eközben az iráni állami televízió folyamatosan közvetíti az eseményeket. Leszögezték, a helikopter utasainak sérülését vagy halálát nem lehet megerősíteni. Az iráni állami televízió hozzátette, hogy értesüléseik szerint a baleset a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt következett be.