Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
44,012 $

Magyarországon nem lehet terrorszervezet mellett tüntetni, valaki mégis erre készült

A rendőrség tisztázta, Magyarországon nem lehet terrorszervezet mellett tüntetni, ellenkező esetben annak jogi következményei lehetnek.

Fotó: Résztvevők a Párizsban rendezett palesztinpárti szimpátiatüntetésen 2023. október 12-én. A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet október 7-én többfrontos támadást indított Izrael ellen, legalább 1300 izraeli életét vesztette, a Hamász elleni izraeli válaszcsapások több mint 1300 ember halálát okozták a Gázai övezetben. MTI/AP/Thibault Camus
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Orbán Viktor a péntek reggeli interjújában határozottan beszélt arról, hogy elítéli a terrorizmust, történjen az bárhol a világban. Ennek kapcsán fontos üzenetet fogalmazott meg, és egyértelművé tette, Magyarországon nem lehetségesek az olyan tüntetések, amik ideje alatt terrorszervezet mellett tüntetnek.

A rendőrség azt írja, a Budapesti Rendőr-főkapitányság megtiltotta a főváros területére 2023. október 13-ára bejelentett gyűlés megtartását. Egy magánszemély jelentette be, hogy az Izrael és a Hamász terrorszervezet között folyó fegyveres harc kapcsán 2023. október 13-án Budapest II. kerületében gyűlést kíván tartani.

A gyűlés illeszkedik a Hamász felhívásához, amely e napra a „harag kimutatására” szólítja fel híveit az egész világon. A Budapesti Rendőr-főkapitányság a gyülekezési jogról szóló 2018. évi LV. törvény 13. § 1. bekezdése alapján megtiltotta a gyűlés megtartását, mert az közvetlenül veszélyeztetné a közbiztonságot és a közrendet.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy a betiltott gyűlésen történő részvétel szankciót von maga után.