Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Így látta a magyar-francia mérkőzést a vezető gólt összehozó Sallai Roland és Fiola Attila

Fiola Attila, miután a válogatottal 1-1-es döntetlent játszottak a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának második fordulójában rendezett Magyarország - Franciaország mérkőzésen a Puskás Arénában 2021. június 19-én. MTI/EPA/POOL/Illyés Tibor
Sport
not image

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

Begyakorolt figura volt a támadás, amivel a magyarok megszerezték a vezetést a francia válogatott ellen az EB csoportkörében, mondta el az 1-1-es döntetlenre végződő mérkőzés után a két főszereplő, Sallai Roland és Fiola Attila.

A magyar válogatott 1-1-es döntetlent játszott a franciák ellen a 2021-re halasztott 2020-as Európa-bajnokság F-csoportjának második fordulójában, de sokáig mi vezettünk.

Soron kívül Megszületett az újabb ítélet L.L. Junior kisfiának halálos balesete ügyében

Még az első félidő végén adódott lehetőség a magyarok előtt, egy felpattanó labdát fejelt a balhátvéd, Fiola Attila az addig is roppant agilisan játszó Sallai Roland elé, aki remekül passzolta azt vissza a Benjamin Pavard-t megelőző társához.

“Edzéseken párszor gyakoroltuk ezt a figurát és most bejött! Mindenki kiadta magából a maximumot, szóval büszkék lehetünk magunkra. Most az utolsó 10 percben is koncentráltak maradtunk, megérdemeltük ezt az egy pontot” – nyilatkozott a meccs után Sallai.

Balhátvédtől nem gyakori, hogy egy az egyben találja magát az ellenfél kapusával, főleg nem egy világbajnok kapussal, Hugo Llorisszal. Fiola Attilával azonban pontosan ez történt, ehhez képest azonban csatárokra jellemző higgadtsággal helyezett a kapuba.

“Próbáltam higgadtan megoldani, tudtuk, hogy nem lesz sok lehetőségünk a mérkőzésen. Nagyon boldog vagyok, hogy ennek a csapat tagja lehettem és örülök, hogy az élet valamit visszaadott a 2016-os sérülésem után” – idézte fel könnyes szemmel Fiola a legutóbbi EB-n őt ért balszerencsét.

“Az egész pályafutásom leforgott előttem, a családom és a barátok, akik mindig támogattak… Nagyszerű csapatjátékkal nagyszerű eredményt értünk el! Büszke vagyok a csapatra és a szurkolókra. Életem egyik legszebb napja!”

A magyar válogatott az eredménynek köszönhetően életben tartotta továbbjutási reményeit, szerdán 21:00-tól játszunk a németekkel a nyolcaddöntőért.