Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,27 Ft
Euró
381,85 Ft
Font
445,00 Ft
Bitcoin
43,286 $

15 magyar tartózkodik a háború sújtotta Gázai övezetben, rendkívül nehéz a helyzet

Szijjártó Péter magyar külügyminiszter számolt be arról, hogy jelenleg 15 magyar tartózkodik a háború sújtotta Gázai övezetben.

Fotó: Facebook/Szijjártó Péter
Közel-Kelet

Takács Petra

Szerkesztő

Továbbra is nagyon súlyos a helyzet a Gázai övezetben, jelenleg is zajlanak az összecsapások az izraeli erők és a Hamász terroristái között. Az USA biztosította Izraelt, továbbra is támogatják őket, és folytatják a fegyverszállításokat.

Szijjártó Péter magyar külügyminiszter a Facebook oldalán elárulta, jelenleg 15 magyar állampolgár van a Gázai övezetben, akikkel folyamatosan kapcsolatban vannak, és napi szinten többször beszélnek velük. Soron kívül Január elsejétől emelkedik a nyelvvizsga-támogatás összege

„A Gázai övezetben jelenleg 15 magyar állampolgár tartózkodik, akikkel továbbra is folyamatosan kapcsolatban vagyunk, kollégáink naponta többször beszélnek velük és családtagjaikkal telefonon.”

Röviddel ezelőtt derült ki, hogy épségben vannak, még a jelenlegi rendkívül nehéz körülmények ellenére is. „Diplomatáink legutóbb ma reggel alig egy órája győződtek meg arról, hogy valamennyien épségben vannak, még a rendkívül nehéz körülmények ellenére is.”

Dolgoznak azon, hogy a magyarok elhagyhassák az övezetet, viszont ennek feltételei jelenleg nem adottak. Akárcsak korábban Izrael esetében, ha a körülmények lehetővé teszik, végrehajthatják a magyarok kimenekítését.

„A tel-avivi és kairói nagykövetségeink szorosan együttműködnek, és valamennyi nemzetközi partnerünkkel folyamatos kapcsolatban vagyunk annak érdekében, hogy az állampolgárainknak lehetősége nyíljon biztonságban elhagyni az övezetet. Ennek feltételei azonban jelenleg nem adottak.”