Nem véletlenül cserélték le Lionel Messit a Lyon elleni bajnokin

Lionel Messi, a Paris Saint-Germain argentin játékosa (b) a labdarúgó Bajnokok Ligája A csoportjában játszott Club Brugge - Paris Saint-Germain mérkõzésen a bruges-i Jan Breydel Stadionban 2021. szeptember 15-én. A találkozó 1-1-es döntetlennel zárult. A Paris Saint-Germain-ben elõször volt kezdõ a Lionel Messi, Kylian Mbappé és Neymar trió. MTI/EPA/Stephanie Lecocq
not image

Nagy Noel

2021. szeptember 21. - 14:37

Sokakat meglephetett a döntés, hogy a PSG-Lyon összecsapáson a 75. percben Mauricio Pochettino úgy döntött, lecseréli Lionel Messit.

Rögtön beindultak a találgatások, hogy vajon mi lehetett ennek az oka, Mauricio Pochettinónak még magyarázkodnia is kellett a mérkőzést követően. Akkor is jelezte azonban, hogy sérülésveszély miatt döntöttek az argentin virtuóz lehozatala mellett.

A döntés azért tűnt akkor furcsának, mivel 1-1 volt az állás, amikor Messit lehozták. Ez azonban a bajnokság elején még nem lett volna érzékeny elhullajtott pont, ráadásul a hatszoros aranylabdás támadó lehozatala ellenére is győzedelmeskedtek a párizsiak.

Az AS beszámolója pedig most alátámasztja Pochettino döntését, ugyanis mint írták, a BeIN Sports rögzített kamerája alapján valóban úgy tűnt, mintha apróbb gondokkal küzdene Messi. A BeIN-nek ugyanis volt egy külön kamerája, ami csak Messire volt ráállítva.

Ezen pedig látszódott, hogy a lecserélése előtt mintegy öt perccel, a 70-71. perc környékén a térdével adódtak gondok. Nem tűnt komoly sérülésnek, azonban az már egyből feltűnő volt, hogy nyújtásokat végez a térdére és láthatóan nem érzi kényelmesen magát.

Ez a kis kellemetlenség pedig feltehetően elegendő volt ahhoz, hogy Pochettino úgy döntsön, inkább nem kockáztat és pihenteti a történelem egyik legsikeresebb futballistáját, aki ingyen érkezett nyáron a csapathoz.

Messi esetében ráadásul a fáradás is fontos faktor, mivel a Copa Americával együtt meglehetősen hosszúnak bizonyult a szezonja. Messi eddig három mérkőzést játszott le teljesen és a PSG technikai stábja nem akarja kockára tenni, hogy kidől az argentin.