Íme az LG új összehajtható kijelzője, ami gyűrődésmentes és kemény, mint az üveg

LG Chem
not image

Kulcsár Péter

2021. szeptember 13. - 00:40

Habár az LG Electronics idén hivatalosan is kiszállt a mobilpiacról, kijelzőgyártás terén továbbra is úttörőnek számít, amit legújabb találmányuk bizonyít.

Az új, összecsukható kijelző olyan anyagból készült, ami teljesen gyűrődésmentes, miközben szilárdsága egyenértékű a hagyományos üvegével – olvasható az LG hivatalos közleményében.

A „Real Folding Window”, vagyis „valódi összecsukható ablak” névre keresztelt panel borítását speciális, áttetsző, masszív műanyagból készült PET-filmréteggel oldották meg, amely mindössze néhány mikrométer vastagságú.

A vékony rétegnek köszönhetően hajszálvékonnyá változtatták az összehajtható kijelzőt, ami megőrizte szilárdságát és hőálló tulajdonságát, míg ellenállóképességét is sikerült maximalizálni.

A panel képes túlélni több mint 200 ezer hajtogatást, ami azt jelenti, hogy sokkal erősebb display-ről van szó, mint amilyenek jelenleg a piacon megtalálhatóak például a Samsung Galaxy Z Fold3 és Z Flip3 készülékekben.

Az új technológia implementálására még néhány hónapot várnunk kell, ám könnyen elképzelhető, hogy akár már jövőre megjelenhetnek az első olyan okostelefonok, laptopok és táblagépek, amelyek ezzel a korszakalkotó panellel lesznek felszerelve.