Lezajlott a magyar írásbeli érettségi, a diákok szerint nem volt nehéz

Diákok a magyar nyelv és irodalom írásbeli érettségi vizsgán a fõvárosi Szent István Gimnáziumban 2021. május 3-án. Ezen a napon - a járványügyi szabályok betartásával - országszerte megkezdõdtek az írásbeli érettségi vizsgák. Az elsõ érettségi napon magyar nyelv és irodalomból középszinten 71 ezren, emelt szinten mintegy kétezren adnak számot tudásukról. MTI/Szigetváry Zsolt
not image

Borbély Fanni

2021.május.4 - 00:47

Megkezdődtek az írásbeli érettségik, a mai napon a magyar érettségikre került sor, mely a diákok szerint nem volt olyan nehéz.

A SuliLife érdeklődött a frissen érettségiző diákoknál, többségük pedig úgy nyilatkozott, nem volt olyan nehéz a magyar érettségi feladatsora, egyikük úgy fogalmazott: “Az előző évek írásbelijéhez képest az idei könnyebb volt”.

A magyar érettségi első részében egy szövegértési feladatot kellett megoldaniuk a tanulóknak, mely a ’48-’56-os szónokokról szólt, a novellaelemzésnél pedig Mikszáth Szűcs Pali Szerencséje című novelláját kellett elemezniük.

A diákok többsége nem érezte megugorhatatlannak az idei írásbelit, s bár volt, aki úgy nyilatkozott, hogy a novellaelemzés nem volt túlzottan egyszerű, abban többnyire egyetértettek, hogy aki eleget tanult az írásbelire, annak nem okozhatott különösebb nehézséget a magyar érettségi.