Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

„Nem ciki az autópályán a megengedett sebesség alatt menni”

Rusznák András igazságügyi és gépjármű-közlekedés szakértő szerint hosszú vizsgálatra lehet számítani.

Elemzés: 2050-re megszűnhet a mélyszegénység

Az egyenlőtlenségek valószínűleg megmaradnak, és a szegénység továbbra is létezni fog, de a gazdasági növekedés a legtöbb ember számára stabil munkahelyet és jövedelmet biztosít majd.

Íme a legerősebb útlevelek listája: Magyarország továbbra is az élbolyban van

Összesítésben a 9. legjobb helyen állunk világszinten, ami azt jelenti, hogy a dokumentum összesen 185 országban érvényes.

Elemzés: aránytalanul sok ársapkás termék fogyott

Döbbenetes számok érkeztek, amelyek által kiderült, hogy a vásárlásokat főleg az árstoppal kapcsolatos hírek és várakozások mozgatták.

Elemzés: a legtöbb támadó már tette elkövetése előtt is erőszakos magatartást tanúsít

Illetve a tömeggyilkosságok elkövetését megelőző egy évben jelentős stresszhelyzetet élnek át, például pénzügyi, munkahelyi, családi vagy egészségügyi problémák miatt.

További Hírek

Szakértők véleménye a kormány költségvetéséről

A csütörtök este megjelent Magyar Közlönyből derült ki, hogy a kormány növelte a rezsivédelmi alapot, az áfabevételeket megemelte, s újabb adót vetett ki. Most szakértők elemezték a kormány lépéseit.

2023-ban kapcsolhatják be Európa legerősebb szuperszámítógépét, a Jupitert

A terv megvalósítása 500 millió euróba (nagyjából 201 milliárd forintba) kerül, a gép energiafogyasztása pedig várhatóan 15 MW lesz, amit zöld forrásból biztosítanak.

Elemzés: egyre többen választják az akciós, rövid külföldi vagy belföldi utakat

Jellemzően azok a kikapcsolódási lehetőségek a legnépszerűbbek, amelyek gyors feltöltődést és programokkal teli napokat kínálnak.

Nincs megállás, ezután is brutális lesz a drágulás

Érdemes felkészülni arra, hogy az elszálló árak ezután csak tovább drágulnak, egy friss felmérés pedig arra is rámutatott, hogy milyen mértékű áremelkedésekre számíthatunk.

A magyar lakások mindössze 10 százaléka korszerű energiahatékonyságú

Lesújtó adatokat közölt a Takarék Jelzálogbank legfrissebb elemzésében: 10 magyar lakásból 9 pazarolja az energiát.

Az aszállyal sújtott nyár után tartósan csapadékosra fordult az idei szeptember

Míg a nyáron súlyos aszály sújtotta az országot, ezzel együtt pedig a mezőgazdaságot, az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint a szeptember tartósan csapadékosra fordult.

Fitch Ratings: tízéves mélypontra lassulhat Kelet-Közép-Európa gazdasági növekedése

A londoni elemzők riasztó előrejelzést tettek közzé a térség gazdasági mutatóit illetően. Többek között a szomszédos Szerbia kilátásait is vizsgálták.

Emelték és csökkentették is a bankok a hitelkamatokat szeptembertől

Négy nagybank is változtatott a hitelei kamatain szeptember elsejétől. Kettő azonban a jegybanki emelés ellenére is csökkentette azokat, ami azt mutatja, hogy ilyen drágán egyre nehezebb eladni a kölcsönöket az ügyfeleknek - derül ki a Bank360.hu összefoglalójából. 

Munkapiaci átrendeződés: a dolgozók 40 százaléka felmondást tervez a jövőben

A váltást tervezők prioritásai között a jobb fizetés, több juttatás, kielégítőbb, rugalmasabb, nem hagyományos munka is helyet kapott.

Az elmúlt 50 év legsúlyosabb aszálya várhat Magyarországra

A szakértők szerint az egyetlen megoldás a kibocsátáscsökkentés, amely nélkül csak egy jóval pesszimistább jövőképet tudtak felvázolni.