Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

A felvidéki magyarok szempontjából is fontos választást tartanak Szlovákiában

A választáson az ország csaknem háromezer településén, mintegy 4,4 millió választópolgár szavazhat az egyes településeken és a megyékben induló képviselőjelöltekre, illetve polgármester- és megyeelnök-jelöltekre.

Román zászlóval takartatta el Nagybánya polgármestere a kürtőskalácssütő magyar feliratait

Pap Zsolt István, Nagybánya RMDSZ-es alpolgármestere péntek reggel elrendelte: vegyék le a román zászlókat a kürtőskalácssütőről.

Közel 200 ezer romániai magyar kap szavazói levélcsomagot

Nagy Attila, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke közölte, hogy több mint 190 ezer romániai magyar állampolgár kap szavazói levélcsomagot, amely az április 3-i parlementi választásokra szól.

Júliustól lehetséges a kettős, szlovák-magyar állampolgárság is

Enyhítették a 2010-ben átalakított állampolgársági törvényt, amely alapján 5 év ott-tartózkodás után lehetségessé válik a szlovák-magyar, kettős-állampolgárság felvétele.

Hatalmas nyereményeknek örülhetett két magyar szerencsejátékos

A főnyereményt ugyan nem vitték el az Eurojackpoton, de két magyar így is óriási nyereménnyel gazdagodott.

További Hírek

Vendégségbe érkezett, benn égett a kigyulladt németországi házban egy magyar férfi

A társasház szenteste gyulladt ki, a 28 éves férfi azonban nem tudott elmenekülni a lángok elől.

Generációváltás zajlik a hazai úszósportban

A szövetségi kapitány szerint kiugró eredményekre számíthatunk a hazai úszóktól az olimpián, azonban korosztályváltás esetén lehetnek szerényebb időszakok is. Törvényszerű, hogy nem hozhat minden korszak világklasszisokat.

Jön az új karácsonyi magyar vígjáték

A romantikus, de humoros vígjáték középpontjában egy karácsonyi leánykérés áll. 

Nagy bejelentést tett az ALDI

Kizárólag magyar beszállítóktól származó, 100 százalékban magyar eredetű sertés- és marhahúst fogalmaznak októbertől állandó kínálatukban az Aldi magyarországi üzletei - jelentették be az áruházlánc hétfői sajtótájékoztatóján Budapesten.

Részletek az Olaszországban történt tragédiáról

A gyermekét Olaszországban meggyilkoló asszonyt kiskorú elhelyezésének megváltoztatása miatt körözte a XIII. Kerületi Rendőrkapitányság.

Elhunyt Csebi Pogány Alajos, Magyarország egyik leggazdagabb embere

Elhunyt az egyik leggazdagabb magyar, a milliárdos gyémántkereskedő és dunakiliti kastélytulajdonos, dr. Csebi Pogány Alajos.

Magyar embercsempészt fogtak el a rendőrök az M6-oson

A rendőrök egy rutinellenőrzést végeztek az autópályán, a magyar rendszámú autó sofőrjéről pedig végül kiderült, hogy embercsempész – kettőtől nyolc évig terjedő börtönbüntetésre számíthat.

2022-ben nyithatja meg kapuit a magyar vakcinagyár

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára bejelentése alapján a magyar vakcinagyár 2022-ben kezdheti meg a gyártást.

Egy magyar férfit állítólag elraboltak és megöltek Jemenben

A Kimo néven ismert 43 éves magyar férfit áprilisban rabolták el egy dél-jemeni milícia tagjai, akiért később váltságdíjat követeltek, ám mivel nem kapták meg halálra kínozták a férfit.

A külföldről hazatérő magyarok is igénybe vehetik a csokot és a babavárót

Novák Katalin, a családokért felelős tárca nélküli miniszter közösségi oldalán jelentette be, hogy ezentúl a külföldről hazatérő magyarok is jogosultak a babaváró támogatás és a csok igénybevételére, hazai munkavállalás esetén.