Dollár
422,60 Ft
Euró
407,42 Ft
Font
455,52 Ft
Bitcoin
20,154 $

ENSZ: legalább 636 civil vesztette életét a háború kezdete óta Ukrajnában

Tüzérségi támadásban megrongálódott lakóház Harkivban 2022. március 13-án. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai mûvelet végrehajtását Ukrajnában. MTI/AP/Andrew Marienko
not image

Borbély Fanni

2022. március 14. - 18:35

Az ENSZ emberi jogi hivatala újabb szomorú adatokat közölt a civil halálos áldozatok számáról.

Az ENSZ emberi jogi hivatala a háború kezdete óta rendszeresen közzéteszi legfrissebb adatait a háborúban elhunyt ukrán civilek számáról, az egyre súlyosabb orosz csapások nyomán pedig még több ember vesztette életét.

Soron kívül Orbán Viktor: a Nyugat ma a háború pártján áll, Magyarország pedig a béke oldalán

A CNN-hez eljuttatott hivatalos közleményben azt írják, a háború kezdete óta legalább 636 civil vesztette életét az orosz csapásokban Ukrajnában, mely 40 halálos áldozattal több, mint amit tegnap jelentettek.

A halálos áldozatok között 6 kislány, 10 kisfiú, és 30 további olyan gyermek van, akiknek nemét nem tudták megállapítani. Az ügynökség hozzátette, a háború kezdete óta hivatalos adataik szerint legalább 1125 civil sérült meg.

Ahogy korábban is, úgy most is megosztották, hogy hogyan haltak meg az ártatlan civilek: többségük a nagy hatóterületű robbanófegyverek, beleértve a nehéztüzérség és a több rakétát indító rakétarendszerek, valamint a rakéta- és légicsapások miatt vesztették életüket.

Miután az orosz erők az elmúlt napokban sokkal súlyosabb csapásokat mértek Ukrajnára, az ügynökség szerint a civil halálos áldozatok száma a valóságban ennél jóval magasabb, ráadásul megannyi településen problémába ütköztek a halálos áldozatok számának megerősítése kapcsán az orosz erők agressziója és folyamatos támadásai miatt.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.