Dollár
433,24 Ft
Euró
418,12 Ft
Font
466,89 Ft
Bitcoin
19,393 $

ENSZ: a háború kezdete óta legalább 516 civil vesztette életét

Katonák emelnek be egy idõs nõt egy jármûbe, hogy kimenekítsék Irpinbõl, Kijev egyik peremkerületébõl 2022. március 8-án. Ezen a napon megkezdõdött a civilek evakuálása az orosz hadsereg által ostromlott városokból. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai mûvelet végrehajtását Ukrajnában. MTI/AP/Felipe Dana
not image

Borbély Fanni

2022. március 10. - 05:03

Az ENSZ újabb lesújtó adatokat közölt az orosz-ukrán háború civil áldozatairól.

Az ENSZ legfrissebb jelentésében megosztotta, hogy a háború február 24-i kezdete óta hány ukrán civil vesztette életét, és hányan sebesültek meg, habár hozzátették, hogy ezek a számok a valóságban jóval magasabbak lehetnek.

Soron kívül 17-en vesztették életüket egy étteremben kitört tűz miatt Északkelet-Kínában

Az ENSZ emberi jogi hivatalának legfrissebb jelentése szerint a háború kezdete óta 1424 civil esett a támadások áldozatául, közülük 516-an vesztették életüket, 908 civil pedig megsebesült.

Az ENSZ szervezete kiemelte, a valós számok “ennél jóval magasabbak”, azonban egyelőre nem tudni, hogy pontosan hányan vesztették eddig életüket a háborúban. A legutóbbi, keddi jelentésben még összesen 1335 áldozatról számoltak be, akik közül 474 civil életét vesztette, 861 pedig megsérült.

A közleményben azt is hozzátették, hogy jelenlegi információik szerint a halálos áldozatok többsége az orosz bombázásokban és légicsapásokban vesztette életét.

(Sky News)

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.