Dollár
423,15 Ft
Euró
407,67 Ft
Font
456,05 Ft
Bitcoin
19,992 $

ENSZ: a háború kezdete óta legalább 579 civil vesztette életét, köztük 42 gyermek

Az Ukrajna Szálloda megsemmisült épülete egy orosz légicsapást követõen Csernyihivben 2022. március 12-én. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai mûvelet végrehajtását Ukrajnában. MTI/EPA/Szerhij Sztarodavnij
not image

Borbély Fanni

2022. március 12. - 22:41

Az ENSZ legfrissebb jelentésében megosztotta, hány civil áldozata volt eddig a háborúnak.

Az ENSZ ismét közzétette jelentését az orosz-ukrán háborúban elhunyt civilek száma kapcsán, a legfrissebb adatok pedig ismét lesújtóak: február 24. óta legalább 579 civil vesztette életét, köztük 42 gyermek; és legalább 1002 ember sebesült meg.

Soron kívül 11 millió kilométerre lévő aszteroidát talált telibe a NASA szondája

A háború civil áldozatainak száma ezzel 1581 főre emelkedett, a sebesültek között pedig 54 gyermek van. Az ENSZ jelentésében arra is kitért, hogy a legtöbb áldozatot még mindig az ukrán kormány ellenőrzése alatt álló területeken jegyezték.

Azt írják, a hivatalos adatok szerint a civil halálos áldozatok többsége nagy hatóterülettel rendelkező robbanófegyverek, nehéztüzérség, rakéták és légicsapások miatt vesztette életét, azonban ahogyan korábban is, úgy most is kiemelték, hogy a valós áldozatok száma ennél jóval magasabb lehet.

(CNN)

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.