Clouds
21 Budapest
Dollár
354,58 Ft
Euró
386,26 Ft
Font
432,96 Ft
Bitcoin
23,615 $

Haalandot képtelenség megállítani, videón a Leeds elleni góljai

Fotó: Pascal Struijik, a Leeds United (j) és Erling Haaland, a Manchester City játékosa (k) az angol labdarúgó-bajnokság 2022. december 28-i mérkőzésén Leedsben. MTI/EPA/Adam Vaughan
Sport
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

A Manchester City fennállása talán legnagyobb üzletét kötötte meg azzal, hogy leigazolta Haalandot, aki elképesztő tempóban termeli a gólokat.

Nagy volt a harc Haalandért, aki végül a Manchester Cityt választotta, elhagyván Németországot, ahol rengeteg gólt szerzett. A legtöbb alkalommal megállíthatatlan volt a Bundesligában, sokat veszített a bajnokság a távozásával.

Soron kívül Elindult a bértárgyalás az Audi Hungariánál, ezt követeli a szakszervezet

Most pedig eljött az idő, hogy a legkeményebb és legszínvonalasabb bajnokságban mutassa meg a képességeit. Sokat nem várt a gólgyártással, egyértelműen köré épül a City támadójátéka, aminek megvan a maga hátránya.

Ha épp nem játszik, érezhetően nehéz pótolni, ráadásul még mindig az Arsenal vezeti a bajnokságot, akik eddig csak kétszer hibáztak. A City számára Haaland lehet a kulcs, ha képes ezen a szinten folytatni.

Legutóbb a Leeds United ellen játszottak idegenben, ahol az első gólra több mint 45 percet kellett várni. Rodri volt eredményes, aki miután megtörte a jeget, Haaland is beköszönt Grealish passzából az 51. percben.

A 64. percben a csapattársak lemásolták az előző akciójukat, mivel megint Grealish volt az előkészítő, Haaland pedig a befejező. Ezzel mondhatni el is döntötték a három pont sorsát, amire nagy szükségük volt.

A Leeds a 73. percben ugyan szépített, ez már másra nem volt elegendő, és csak a 15. helyen állnak 15 ponttal. A City pedig lohol az Arsenal után 5 pontos hátrányban, ami szép lassan újabb nyomást eredményezhet rajtuk.